Hlavní obsah

Play-off on-line: Sparta - Zlín, Znojmo - Vítkovice

Do Znojma a na led pražské Sparty zavítá v sobotu poprvé play-off hokejové extraligy. Zatímco Orli dokázali v úvodním dvojzápase s Vítkovicemi vybojovat jedno vítězství, Sparta neuspěla na ledě Zlína ani jednou a případná sobotní prohra by ji dostala na pokraj vyřazení. Sledujte obě utkání od 17 hodin v on-line reportážích na stránkách Sport.cz.

Článek

Sparťané jsou si dobře vědomi, že v sobotu potřebují uspět. Při stavu 0:3 v sérii by šance na postup do semifinále byly minimální. "První zápas bude důležitý. Všichni jsou odhodláni dát do toho vše a uvědomujeme si, že je rozdíl, jestli to bude 1:2 nebo 0:3," řekl kouč František Výborný.

Ve Zlíně před pražskými odvetami převládá rozhořčení nad trestem útočníka Trávníčka, jenž dostal dodatečně distanc na čtyři zápasy. "Po podání protestu na Trávníčka mě Sparta zklamala. My si půjdeme v nadcházejících zápasech svou cestou," řekl trenér Hamé Ernest Bokroš, z něhož ani dva dny po zápase nevyprchalo nazlobení.

Zlínští považují trest pro svého hráče za nespravedlnost a také proto se Bokroš nechtěl k pokračování čtvrtfinále vyjadřovat. "Jsme s výjimkou Trávníčka kompletní. Dostali jsme se do psychické výhody, obě výhry jsme vydřeli, ale zatím se nedá v ničem kalkulovat. Na velkém kluzišti budou mít útočníci Sparty více prostoru. V tom bude naše nevýhoda," uvedl slovenský trenér.

Vůjtek čeká podobný vývoj zápasů

Hokejistům Znojma se podařilo ve Vítkovicích splnit cíl a vyhráli jeden zápas. "Oba úvodní zápasy ale potvrdily, že série bude velmi vyrovnaná, těžká a náročná. Za důležité považuji, že jsme před domácím pokračováním kompletní," uvedl trenér Orlů Miloslav Hořava.

S cílem alespoň jednou uspět vystoupí ve Znojmě i Vítkovičtí. I když hráči předvídají, že na užším znojemském kluzišti přibude dramatických momentů, kouč Vladimír Vůjtek očekává obdobný vývoj jako v Ostravě. "Budou to zase vyrovnané zápasy, ve kterých může rozhodnout jediná chyba," řekl Vůjtek.

"My bychom si vše usnadnili, kdybychom byli jen o trochu úspěšnější v koncovce. Šance si vytvoříme, ale s jejich realizací je to horší," dodal Vůjtek. Vítkovicím se v play-off zatím vyhýbají zranění, tým by měl proto nastoupit v kompletní sestavě.

Reklama

Související témata: