Hlavní obsah

Vítkovice dobyly znojemskou arénu a vedou 2:1

Hokejisté Vítkovic oplatili Znojmu porážku z úvodního zápasu čtvrtfinále play-off a v sobotu při svém prvním vystoupení na jihu Moravy zvítězili 3:1. Svěřenci Vladimíra Vůjtka st. se tak ujali vedení v sérii 2:1, čtvrtý zápas je na programu v neděli opět na ledě Orlů.

Článek

Zápolení dvou moravských klubů se přestěhovalo z Ostravy na menší kluziště do Znojma, ale i tam pokračovalo ve stejném duchu. Brzy bylo jasné, proč má nejvyrovnanější průběh ze všech čtvrtfinálových klání. Brankáři Trvaj s Pincem jako by mezi sebou vyhlásili soutěž o úžasnější zákrok lapačkou, střelci proti nim propadali i ve vyložených šancích. Zvlášť znojemský Trvaj se vyznamenal, když Köhlerově střele vleže nastavil rukavici.

Proti lépe kombinujícím Vítkovicím mu několikrát pomohlo i štěstí. Burgrova rána po pouhých 25 sekundách hry se otřela o břevno, v další skvělé možnosti Köhler sám před brankou poslal Kropáčův pas jen o centimetry vedle.

Znojmo se rozjíždělo pomaleji. Převahu si získávala především jeho první řada. Když Pucher nabil na ránu z první Pláškovi, diváci na jedné tribuně vyskočili radostí. Když si zklamaně sedali, oba hráči si vyměnili nevěřícné pohledy. Střela skončila na boku brankové konstrukce. Pak mohl skóre otevřít sám Pucher. Pincovi se nepovedla rozehrávka za brankou, puk se dostal před prázdnou klec, ale centr první znojemské řady prováhal zlomek vteřiny a Pinc se stačil vrátit včas.

Čakajíkovo snížení nepomohlo

A hosté jeho liknavost ztrestali. Irgl se po vyhraném buly v útočném pásmu protáhl kolem svého strážce k brance, udělal Trvajovi kličku a získal hostům vedení. Na gól čekali diváci ve vyprodané hale necelých 36 minut. Dalšího se dočkali pouhých 89 vteřin nato, ale radost z něj opět neměli. Znojemští ztratili puk za brankou a osamocení Káňa se střílejícím Šebestou měli proti Trvajovi snadnou roli.

Domácí se z nenadálého knokautu sbírali těžce. Hutná atmosféra v téměř zaplněném hledišti rozvířená duněním bubnů na chvíli opadla. Svěřenci Miloslava Hořavy přesto podruhé do kabin neodcházeli úplně skleslí. V poslední vteřině druhé třetiny využil přesilovku střelou pod břevno Čakajík, platnost gólu ověřovali rozhodčí s pomocí videa už na začátku přestávky.

Znojmo se marně pachtilo za vyrovnáním. Před Pincem jako by mu došly nápady i síly. Naopak Irgl si lišácky počkal na útočné modré čáře, kam dostal dlouhý pas od Kuboše a v plné rychlosti sebejistě prostřelil Trvaje potřetí. Vítkovice tak poprvé od prosince 2003 dobyly Hostan arénu a díky tomu jsou o krok blíž semifinále.

Znojemští Orli - Vítkovice Steel 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 40. Čakajík - 36. Irgl (Šimíček), 38. Šebesta (Káňa, Krenželok), 45. Irgl (Kuboš). Rozhodčí: Minář, Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3400.
Znojmo: Trvaj - Němeček, Bičánek, Čakajík, Jareš, Mojžíš, Nikolov - J. Štefanka, Pucher, Plášek - Erat, Dopita, Ludvík - Beroun, Haman, Ondřej - Vaškovič, Mikulík, Kraus. Trenéři: Hořava a Votruba.
Vítkovice: Pinc - Kuboš, Philipp, Jasečko, S. Hudec, Jurečka, R. Polák - Vůjtek ml., Burger, Uram - Irgl, Šimíček, Hubáček - Kropáč, R. Procházka, Köhler - Krenželok, Káňa, Šebesta. Trenéři: Vůjtek st. a Holaň.
Stav série: 1:2

Reklama

Související témata: