Hlavní obsah

Zlín vyšel v Praze naprázdno, Murín navíc nedochytal

PRAHA

A začíná se znovu. Zlín o víkendu nadvakrát neurval na Spartě vítězství a před pátým utkáním asi nejsledovanější série hokejového play-off je stav opět nerozhodný. Nedělní zápas navíc nedochytala zlínská brankářská jednička Igor Murín.

Článek

Fanouškům naskočil před očima obrázek, který byl k vidění před dvěma roky, kdy Murína střídal ve finále Martin Altrichter a dovedl Moravany k historickému titulu. "Jenže tentokrát jsme prohráli," ušklíbal se náhradník, který zprvu netušil, že na led půjde. "Myslel jsem, že Pilař padl Ičovi na hlavu a to gólman v masce obvykle vydrží. Jenže pak přijeli kluci a říkali, že je to tříslo," popisoval Altrichter. Ve Zlíně ale věří, že se Murín v úterý do branky vrátí.

V sobotu rozhodl o výhře Sparty obránce Černošek, o den později nakopl domácí gól dalšího beka, Karla Pilaře. Ten přitom vůbec neměl nastoupit. "Až odpoledne jsem přijel do haly, oblékl si výstroj a to už nešlo vrátit zpět. Byl jsem plný adrenalinu." Po své brance ani nevěděl, že Murín odkulhal do šatny. "Viděl jsem jen puk a chtěl ho nějak propasírovat do brány," líčil po zápase, který ale nebyl přehnaně tvrdý.

V sobotu to byla jiná káva. Na ledě nelítostná bitva a v zákulisí ostrá válka slov. Co třeba cestou do kabin adresoval sparťan Toman Mokrejšovi, to by se před Večerníčkem pouštět nemohlo. Na tiskovce se kvůli pozdnímu nástupu hostů pohádali i sparťanský manažer Viliam Sivek s trenérem Zlína Ernestem Bokrošem, kterému zase vadilo, že se na obrazovce nad ledem opakují sporné situace. "Vadí mi také, když moderátor po faulu na našeho hráče říká, že se budou udělovat ceny Thálie za herecký výkon," čílil se kouč.

Své si přidal i sparťanský gólman Petr Bříza. "Mám respekt ke Zlínu, ale ať se hraje hokej a ne nechutná padaná. Někdo se dotkne hráče a ten hned leží na zemi," vykládal domácí veterán. "Ze Sparty třeba Marek taky skáče šipky," oponoval hostující Jan Benda, který ale emoce spíš krotil. "Nadávky? Ale ne, to je jen takové hecování," tvrdil.

Reklama

Související témata: