Hlavní obsah

Hokej on-line: Čtvrtfinále Liberec vs. Č. Budějovice

PRAHA

Hokejisté Liberce budou odvracet druhý mečbol. Ve čtvrtfinálové sérii play-off hokejové extraligy stáhli v pátek náskok Českých Budějovic na 1:3 a na domácím ledě budou mít ideální šanci k tomu, aby soupeře přitlačili ještě víc. Jenže první dva zápasy v Tipsport Aréně, která byla pro Bílé Tygry v průběhu základní části nedobytnou pevností, Severočeši prohráli.

Článek

"Musíme se teď hlavně soustředit sami na sebe, ne na soupeře. První tři zápasy jsme si totiž prohráli sami. Budějovice uměly využívat každé naše zaváhání," vykládal liberecký gólman Milan Hnilička.

Ten v pátek poprvé v sérii odchytal celé utkání. "Už jsem ztoho byl dost psychicky unavený. Jsem rád, že to mám za sebou, a doufám, že to bude dobré," věřil majitel bronzu z turínské olympiády, který v průběhu celé čtvrtfinálové série laboruje se zraněným kotníkem.

Čtvrtfinále play-off on-line na Sport.cz:
17:00LIBEREC - ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hnilička nastoupí, ale Bílým Tygrům bude chybět kapitán Jiruš. Ten má jednozápasové stop za trest ve hře, které dostal v pátek po zákroku na jihočeského útočníka Hübla. Rozhodčí Homola sice má pozastavenou delegaci za nesprávné posouzení zákroku, ale Jirušovi trest zůstal.

Viktor Hübl, jemuž po pádu bradou na led zapadl jazyk, zůstává v nemocnici. "Je tam ještě na pozorování, ale brzy by jej měli pustit. Žádné potíže u něj doktoři nenašli," oddechl si kouč Jihočechů Josef Jandač. Série se tak dnes vrací opět do liberecké Tipsport Arény. V prvních dvou zápasech nebyla zcela zaplněna a lístky zbývaly i včera.

Liberec se potřebuje hlavně zvednout střelecky - ve čtyřech zápasech nastřílel pouhých sedm branek. Ve čtvrtém duelu se Bílým Tygrům osvědčilo stažení hry na tři formace, když trenér Paleček nechal sedět i některé zkušenější útočníky. "Pořád proti nám stojí silný soupeř, ze kterého máme respekt," varuje Jandač.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec