Hlavní obsah

Trest pro Frola zůstává, zápasem se ještě bude komise zaobírat

Výše trestu pro obránce třineckých hokejistů Tomáše Frola zůstává v platnosti. Frolo v druhém zápase čtvrtfinále play-off proti Slavii fauloval Vladimíra Sobotku a způsobil mu otřes mozku, za což dostal stop na pět zápasů. Třinec se proti výroku disciplinární komise odvolal, ta ale své dřívější rozhodnutí potvrdila. Dva díly z trestu už uběhly, na začátku příští sezóny Frolo vynechá úvodní tři kola.

Článek

Událostmi ze zápasu se nicméně ještě bude disciplinární komise zabývat. Třinec si stěžoval na chování fanoušků v hledišti Sazka Areny, věc chtěl dokonce předat civilnímu soudu. "Vyzval jsem oba kluby, aby mi do konce měsíce předložily důkazy," uvedl ředitel extraligy Stanislav Šulc. To zástupce třineckého klubu uchlácholilo, od myšlenky se soudem prozatím ustoupili.

Po druhém zápase si stěžovali na urážky fanoušků s nacionalistickým podtextem. "Našli jsme v disciplinárním řádu APK paragraf, který se urážkami národnostních skupin a hanobením rasy zabývá. Teprve pokud to komise zamete se stolu, budeme přemýšlet dál. Teď ale o soudu neuvažujeme," řekl ČTK předseda představenstva třineckého klubu Evžen Delong. Na dnešním zasedání komise nebyl, zastupovali jej právníci.

Třinečtí už do Prahy poslali důkazy, vulgární chování fanoušků mají nahrané na videokazetě. Záznam je prý průkazný. Pokud komise vinu fanoušků Slavie uzná, budou postižení žádat hokejové orgány, aby měla Slavia zavřený stadion, nikoli finanční pokutu, o níž uvažovali původně. "Pak si možná fanoušci uvědomí, že se takhle chovat nemohou," uvedl Delong.

Hübl si zranění způsobil sám

Disciplinární komise se rovněž zabývala případem libereckého obránce Valdemara Jiruše, jemuž ve čtvrtém zápase čtvrtfinálové série s Českými Budějovicemi rozhodčí udělili trest ve hře za domnělý krosček na Viktora Hübla.

Televizní záznam ale prokázal, že Hübl si otřes mozku způsobil nešťastným pádem na led. Komise rozhodčích následně sudímu Martinu Homolovi pozastavila delegaci za nesprávně udělený trest. "Bohužel pro Liberec není v našich pravomocích zrušit trest pro hráče," řekl Šulc. Jiruš tak dnes Bílým Tygrům chyběl.

Sparta porušuje zákaz

Ředitel extraligy se rovněž chystá zaslat dopis na Spartu, v němž chce jejím zástupcům domluvit. Zlínští si po prohře ve třetím duelu stěžovali na to, že v pražské hale běžely na kostce nad ledem opakované záznamy sporných situací, což je proti pravidlům. "Už jsem o tom mluvil s panem Sivkem (šéfem klubu). Pokud po domluvě nepřijde náprava, bude následovat pokuta," upozornil Šulc.

Vedení extraligy se nezamlouvá ani styl, jakým do zápasu zasahuje hlasatel na stadionu. "Jeho úroveň neodpovídá play-off," poznamenal Šulc.

Kouč Zlína Ernest Bokroš na prostředí v hale v sobotu reagoval zvýšeným hlasem. "Na kostce pouštíte opakovačky, přestože jsou zakázané. Reportér pak řekne, že budete vyhlašovat nejlepšího filmaře. Hecuje tak deset tisíc diváků," láteřil Bokroš.

Reklama