Hlavní obsah

Jihočeši nepřipustili odpor libereckého favorita

Josef PešoutPrávo

Optimisticky naladění dorazili na sever Čech k pátému utkání čtvrtfinálové série play-off s Libercem fanoušci Českých Budějovic a ještě před začátkem zápasu skandovali: "Dneska to skončíme!" A jihočeský celek to skutečně dokázal. Snadněji, než se čekalo. Hráči extraligového nováčka nepřipustili odpor domácích a v závěru rozhodnutého zápasu si vychutnávali slastné pocity z nečekaného triumfu.

Článek

"Základ jsme položili už úvodními dvěma výhrami v Liberci. Možná že nás soupeř pod dojmem vlastní suverenity v základní části trochu podcenil. Teď se konečně potěším s dětmi, na které během play-off nemám čas, a za dva dny začnu myslet na Slavii," pravil spokojeně budějovický trenér Josef Jandač.

Jihočechy k postupu do semifinále dotáhl svými výkony brankář Roman Turek: "Přicestovali jsme s vědomím, že nám schází poslední krok. Mohli jsme i prohrát a pořád bychom v sérii vedli, ale klopýtnutí jsme si nepřipouštěli. Domácí byli pod velkým tlakem a zdálo se mi, že jsou až moc nervózní. V play-off jsou otevřené dveře pro každého a my jsme se Liberce nezalekli. Za skvělou obranou se mi chytalo dobře. Doufám, že nám forma vydrží."

Šachl: Mysleli jsme, že jsme doma neporazitelní

Smutek v libereckém táboře neodvrátil ani autor obou libereckých gólů, útočník Petr Šachl. "Ty moje branky nic neznamenaly. Takhle se play-off nedá hrát. Možná že by bylo lepší, kdybychom v základní části aspoň jednou doma prohráli. Asi jsme si mysleli, že jsme před libereckým publikem neporazitelní," přemítal útočník Severočechů.

Problémy svého týmu v posledním duelu pojmenoval lehce. "I tentokrát nám chybělo nasazení, jako v předešlém duelu v Budějovicích. Hosté byli rychlejší, u každého kotouče dřív a zápas si režírovali," rekapituloval zkušený forvard. Za zlomový moment posledního zápasu považoval časový úsek mezi druhou a sedmou minutou. "Inkasovali jsme v oslabení a už se to s námi vezlo," pokrčil rameny.

Reklama

Související témata: