Hlavní obsah

Nedorost: Snad už mám za sebou poslední operaci

Vinou chronických problémů s kolenem neodehrál hokejový útočník Václav Nedorost v této sezóně ani jeden zápas. A tak čtvrtfinálovou sérii sledoval hráč se zkušenostmi z NHL jen z tribuny a držel palce Českým Budějovicím proti svému bývalému klubu z Liberce. V rozhovoru pro deník Právo odpověděl na pár otázek.

Foto: PRÁVO

Václav Nedorost.

Článek

Jak se vám na čtvrtfinálové zápasy dívalo? Pěkně blbě. Člověk se na ně těší vždy celou sezónu, aby si zahrál před plným hledištěm ve skvělé atmosféře. Ale bohužel se s tím nic nedalo dělat...

Série Budějovic proti Liberci pro vás byla pikantní. Na severu Čech jste hrál v minulé sezóně, nyní jste ve službách Jihočechů. Hrál jsem v Liberci jen rok, ale znám asi devadesát procent kluků. Takže jsme pokecali a hecovali jsme se navzájem.

S kým nejvíc? Tam je skvělá parta, pořád máme dobré vztahy, takže snad se všemi. Ale nejvíc asi se slovenskými kluky Vaicem a Podkonickým.

Asi jste nečekal takový vstup Budějovic do série. Ani ve snu, ale to asi nikdo. Myslel jsem si, že když kluci budou mít štěstí, můžou v Liberci jednou vyhrát a oni zvládli oba první zápasy i třetí doma.

Jak jste teď na tom vy se zdravím? Už jsem myslel, že po prosincové operaci budu mít pokoj, ale pořád se to moc nelepší. Byl jsem před dvěma týdny na další operaci a věřím, že už to bylo naposled. Teď chodím každý den rehabilitovat.

Jaká je diagnóza? V levém koleni mám chronický problém s čéškou, měl jsem tam dlouhodobý zánět. Už podruhé mi to vyčistili, snad budu v pořádku.

Aspoň pravé koleno už je v pořádku? Potíže s pravým kolenem jsem si tak trochu zavinil sám, protože jsem to v létě přetrénoval. Teď už mě nebolí, ale uvidíme, co udělá, až ho plně zatížím.

Co vám vyplňuje volný čas, když nemůžete být na ledě? Jsem na rehabilitacích dvacet minut denně, takže volna je dost. Válím se doma a koukám na televizi. Prostě hrozná nuda...

Kdy byste se měl dostat na led? Kdyby se kluci dostali do finále, tak bych se chtěl ještě sklouznout. Ale na to teď nemyslím, chodím na kolečkové brusle, což je podobné. Spíš už se připravuju na další sezónu.

Na tu se budete připravovat v Budějovicích, nebo v zámoří? Mám po operaci ramen, teď obou kolen, takže nemůžu běhat, ani skákat, a tak si musím přípravu dělat stejně sám...

Tolik operací ve čtyřiadvaceti letech, jak to snášíte psychicky? Nedá se být pořád pozitivní, člověka to mrzí, pátrá, proč to nejde. Ale nic s tím nenadělám...

Reklama

Související témata: