Hlavní obsah

Třinec - Örebro 2:0Třinec porazil Örebro a bude hrát na Tatranském poháru o triumf

Praha

Hokejisté Třince vyhráli na Tatranském poháru nad švédským Örebro 2:0, zůstávají i po druhém duelu bez ztráty bodu a budou v neděli v Popradu útočit na vítězství v turnaji. Mladá Boleslav zdolala v přípravě v tréninkovém utkání Benátky nad Jizerou 6:1. V dresu poraženého prvoligového celku se představili i někteří hráči Bruslařského klubu.

Článek

Třinec po čtvrteční výhře nad domácím Popradem 6:1 bude v sobotu hrát o triumf proti finskému celku Pelicans Lahti, který také oba duely zvládl bez ztráty. Oceláři se proti švédskému soupeři, jehož barvy hájí bek Petr Zámorský, dostali do vedení ve 32. minutě díky Hrňovi. Výsledek potvrdil 14 vteřin před koncem při power play do prázdné branky Adamský.

V dresu Benátek se představili z kádru Mladé Boleslavi finský brankář Tarkki, obránci Kučný a Pastor a útočníci Pabiška, Pacovský, Urban či Žejdl. Tříbrankový náskok zařídili v úvodním dějství Mladé Boleslavi Pospíšil, Hyka a Vampola.

V úvodu druhé části snížil Víšek. V polovině utkání vrátil tříbrankový náskok Bruslařskému klubu v přesilovce Martin Látal, ještě v druhé třetině se trefil Orsava a v 55. minutě přidal svou druhou trefu Látal. V dodatečném testu pětiminutového prodloužení tří proti třem skórovali za Benátky Kučný a Krejčí. V nájezdech vyhrála Mladá Boleslav 2:1.

Přípravné hokejové zápasy:
BK Mladá Boleslav - HC Benátky nad Jizerou 6:1 (3:0, 2:1, 1:0)
Branky: 31. a 55. M. Látal, 4. Pospíšil, 14. Hyka, 19. Vampola, 37. Orsava - 22. Víšek.
Tatranský pohár ve Spišské Nové Vsi:
HC Oceláři Třinec - Örebro HK 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky: 32. Hrňa, 60. Adamský.

Reklama

Související témata: