Hlavní obsah

Play-off on-line: Zlín - Sparta, Vítkovice - Znojmo

PRAHA

Zatímco hokejisté Slavie a Českých Budějovic už myslí v play-off na vzájemný semifinálový duel, série Zlína se Spartou a Vítkovic se Znojmem se natáhnou ještě minimálně o dvě utkání. Páté zápasy se hrají v úterý na ledě Hamé a v Ostravě a sledovat je můžete v on-line reportážích na stránkách Sport.cz.

Článek

Hokejisty Zlína znepokojuje před pátým duelem čtvrtfinále se Spartou jediná otázka. Nastoupí brankářská jednička Igor Murín?

Strážce zlínské branky odstoupil v první třetině čtvrtého zápasu se zraněním třísel a jeho start je značně nejistý. "Podstoupil odborná vyšetření, zatím nevíme, zda se na ledě objeví," řekl po včerejší přípravě trenér Ernest Bokroš, který litoval, že Zlínští neudrželi v neděli dvoubrankový náskok.

On-line ČP play-off extraligy - čtvrtfinále, 5. zápasy
Zlín - Sparta (stav série 2:2)
Vítkovice - Znojmo (stav série 2:2)

"Po zbytečných chybách jsme nabídli Spartě vyrovnání série. Obránci svému brankáři Altrichtrovi moc nepomohli. Ovšem jsme optimisté, musíme se ale vrátit k naší důsledné hře," dodal kouč Zlína.

Podle sparťanského asistenta Mariana Jelínka nemají Pražané ve Zlíně co ztratit. "Nejedeme tam ale s poraženeckou náladou," řekl Jelínek. Pražané vyrazili na Moravu už v pondělí a v autobuse nechyběl ani obránce Vykoukal, jenž vynechal poslední domácí zápas.

Trvaj je lepší, zní ze Znojma

Ačkoli je stav série mezi Vítkovicemi a Znojmem nerozhodný, oba soupeři vyhlašují, že právě jejich tým má k postupu blíž. Z jihu Moravy navíc zní, že mají větší oporu v brance.

"Oba gólmani jsou skvělí, ale náš Trvaj je lepší než Pinc," řekl útočník Znojma Milan Mikulík. "Jsem přesvědčen, že psychická výhoda je momentálně na naší straně. Pokud se nám bude aspoň trochu dařit střelecky, máme určitě velkou šanci v Ostravě uspět. Důležité znovu bude, kdo dá první gól," míní hráč prvního útoku.

Znojemské nedělní výhra nabudila. "Rádi bychom výkon potvrdili i na soupeřově ledě," přeje si trenér Miloslav Hořava, jemuž vyšly v nedělním duelu korektury v sestavě. "Změny naší hře prospěly," pochvaluje si kouč Jihomoravanů, jenž si ale nemyslí, že by brankářem Pincem výrazněji otřásla hrubka před druhým nedělním gólem Znojma. "Je natolik zkušený, že se z ní rychle oklepe," předpokládá.

Vítkovice se chtějí poučit ze čtvrtého zápasu, kdy nezvládly druhou třetinu. "Udělali jsme mnoho individuálních chyb," konstatoval asistent trenéra Ostravanů Miloš Holaň a dodal, že naopak třetí třetina nedělního souboje má být příkladem: "Dobře jsme bruslili, byli nebezpeční. Škoda že jsme prohrávali tak výrazně."

Mužstvo zůstalo kompletní, žádný z hráčů nemá vážnější zdravotní problémy. "Ale není vyloučeno, že dojde ke změnám v sestavě," naznačil Holaň, že trenéři nebyli až tak spokojeni s výkony všech hráčů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec