Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Spartu! Její kapitán se zranil a nestihne start extraligové sezóny

Praha

Hokejisté pražské Sparty se na začátku blížící se nové extraligové sezóny budou muset vypořádat s absencí svého kapitána. Devětatřicetiletý útočník Jaroslav Hlinka totiž v tomto týdnu podstoupí kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla lehčí operační zákrok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jaroslav Hlinka bude hokejistům Sparty nějaký čas chybět.

Článek

„Není to nic vážného, ale doba rekonvalescence bude mezi dvěma až pěti týdny, kdy nám bude chybět," prohlásil pro oficiální klubové stránky na adresu Hlinky, jenž se Spartou vybojoval čtyři mistrovské tituly, hlavní trenér Jiří Kalous.

Začátek extraligy, do níž Pražané vstoupí 9. září na ledě Vítkovic, nestihne ani jiný útočník Martin Procházka. „U něj čekáme na výsledky podrobných vyšetření, ale také to asi bude trvat několik týdnů, než bude v plné síle zpátky," doplňuje Kalous.

I proto se k mužstvu připojil forvard Dominik Volek. Tomu po uplynulé sezóně skončila ve Spartě smlouva (v A týmu ale nehrál a hostoval v druhé nejvyšší soutěži v Benátkách nad Jizerou a Prostějově) a rozhodl se zkusit štěstí v Mladé Boleslavi. S Bruslařským klubem se ale nedohodl, a tak se vrátil do Sparty.

„Samozřejmě i nadále sledujeme trh a případné další posílení v útoku nevylučuji. Tým, který máme, je ovšem stabilizovaný a půjdeme s ním do startu extraligové sezony," uzavírá Kalous.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice