Hlavní obsah

Potemnělému ledu po gólu je konec. Proč extraliga ustupuje od zhasínání světel?

Praha

Z některých stadiónů ten obrázek určitě dobře znáte. Když hokejisté domácího týmu vstřelí gól, světla v aréně jsou úmyslně zhasnuta a fanoušci se mohou z dosažené branky radovat při pohledu na siluety hráčů. Pro někoho magický okamžik, jenže od nového ročníku, který startuje už příští pátek, má tato praktika odzvoněno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Mladé Boleslavi ze vstřeleného gólu - ilustrační foto.

Článek

Upozorňuje na to nové pravidlo zanesené do herního řádu soutěže. V průběhu utkání, tedy nejen po dosažení gólu, ale i během komerčních přestávek je zhasínání arén zakázáno.

„Pořádající klub je povinen zajistit, aby nejpozději 1 minutu před začátkem každé části hry byla ledová plocha osvětlena v intenzitě zápasového režimu," píše se v herním řádu.

Tato novinka byla na valné hromadě Asociace profesionálních klubů jednomyslné přijata, jak informují oficiální stránky vítkovického klubu. Důvod je zřejmý - již několikrát došlo na ledě po zhasnutí světel k incidentu, který pak nemohla disciplinární komise na videu zpětně prošetřit, neboť pořízené záběry nebyly kvůli nízkému osvětlení průkazné.

Počínaje prvním kolem nové sezóny tak kluby budou moci uplatnit efekty ze světelné show jen před začátky zápasů.

Souhlasíte s nově zavedeným pravidlem o zákazu zhasínání světel?
Ano
69,8 %
Ne
30,2 %
Celkem hlasovalo 8957 čtenářů.

Reklama

Související témata: