Hlavní obsah

Mladá Boleslav po historické sezóně doufá v další klidný rok

Mladá Boleslav

Nelehký úkol navázat na nejvydařenější sezónu v historii klubu mají před sebou hokejisté Mladé Boleslavi. Středočeši v minulém extraligovém ročníku dokázali poprvé postoupit do play off a nakonec se probojovali až do semifinále, ve kterém prohráli s pozdějším šampionem z Liberce. V létě Bruslařský klub výrazně přebudoval kádr a vedení Mladé Boleslavi věří, že i v sedmé sezoně mezi elitou se týmu kouče Františka Výborného bude dařit.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

"Minulá sezóna je zavazující, postup do semifinále byl velký úspěch. Navíc v jejím průběhu jsme prakticky vůbec nebyli ve stresu, celou sezonu jsme se drželi na místech, která nám zajišťovala bezpečný postup do play off," uvedl předseda představenstva a majoritní majitel klubu Jan Plachý na čtvrteční tiskové konferenci. "Teď jsme kádr doplnili a řekl bych, že se nám ho podařilo vyšperkovat. Hlavním cílem je ale klidná sezóna, chceme postoupit do play off," doplnil Plachý.

Změny v kádru byly v létě poměrně razantní. Bruslařský klub opustili zejména kapitán David Výborný, jenž se stal sportovním manažerem, Richard Jarůšek, Tomáš Klimenta nebo brankářská jednička David Rittich. Místo nich přišli gólmani Tuomas Tarkki a Jan Lukáš, obránci Jan Hanzlík s Davidem Štichem a útočníci Petr Vampola, Jakub Orsava, Lukáš Žejdl nebo Tomáš Pospíšil.

"Říká se, že i po titulu je vždy dobré tým malinko obměnit. Hráčům pak může chybět hladovost. Navíc někteří tady byli dlouho a i oni potřebovali oživit," uvedl kouč Výborný, jenž poukázal i na fakt, že některé změny byly vynucené. Například útočníka Michala Bártu chtěli v klubu udržet.

Výborný: Doufám, že chemie zafunguje

Zkušený kouč, jenž Mladou Boleslav vede již od roku 2012, navíc přiznal, že určité změny Středočeši plánovali již dříve. Bez ohledu na vydařenou sezónu. "Ale padesátiprocentní obměna je dost, s tím souhlasím. Doufám, že chemie zafunguje," přál si Výborný a poukázal na sezónu 2011/12, kdy tým i s řadou letních posil z extraligy sestoupil. "Tehdy to bylo fiasko. Teď se to snad nestane," věří Výborný.

Mladoboleslavští mají za sebou celkem vydařenou přípravu. Doposud vyhráli pět z šesti zápasů s českými soupeři, premiérově také hrají v Lize mistrů, kde stále ještě bojují o postup ze skupiny. Před startem extraligy se ještě utkají v pátek s Českými Budějovicemi a v úterý s Juností Minsk.

"Přípravné zápasy nám ukázaly, že mužstvo by mohlo mít sílu. Nechci je ale přeceňovat. Snažíme se jít určitým směrem a stále je na čem pracovat. Hlavně v Lize mistrů se nám ukazují věci, které je potřeba odstranit," řekl Výborný, který tým i nadále vede společně s Marianem Jelínkem.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články