Hlavní obsah

Boleslav myslí na novou arénu, vyrůst by mohla do tří let

Mladá Bolelav

V horizontu dvou až tří let by hokejisté Mladé Boleslavi mohli hrát v nové aréně. O stavbě nové multifunkční haly, která by nahradila stávající starý zimní stadion, se ve středočeském městě mluví již řadu týdnů. Náměstek primátora Daniel Marek na dnešní tiskové konferenci uvedl, že Mladá Boleslav již najala koordinátora, který možnost vzniku arény řeší.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační snímek. Mladoboleslavský útočník Martin Látal.

Článek

"Nejdůležitější věc jsou finance. Náklady na skromnější arénu pro pět tisíc návštěvníků se pohybují mezi 450 až 500 miliony (korun), což jsou velké peníze," uvedl Marek, jenž je zároveň členem předsednictva klubu.

Jisté podle něj je, že by se finance musely složit z více zdrojů. Město je ze svého rozpočtu není schopno uvolnit. "Město a zastupitelé by se k tomu museli i tak nějakým způsobem postavit a uvolnit částku dle mé představy tak 100 až 150 milionů," řekl Marek. Další části by měly pokrýt dotace a partner haly či klubu. "Určitě je to ale běh na dlouhou trať," řekl náměstek primátora.

Paralelně vedle řešení ekonomické stránky stavby arény se hledají vhodné pozemky, kde by měla vzniknout. "Máme vytypované dvě lokality a zakreslujeme, zda se tam vejde. Celkově lze říct, že moudřejší budeme ke konci roku," uvedl Marek. "Když se do něčeho takového pouštíte, tak musíte počítat s nějakým časem. Z mého pohledu jsou to dva tři roky," dodal konkrétněji.

Hokejisté Mladé Boleslavi aktuálně hrají na stadionu otevřeném v roce 1956, který poté prošel několika úpravami. Zejména kvůli kapacitě 4200 diváků a nedostatečnému počtu míst k sezení musejí Středočeši každoročně žádat o výjimky z licenčního řádu extraligy.

"Je to možnost, že bychom se přestěhovali někam, kde bude lepší zázemí pro hráče i diváky. Nejdůležitější pro nás ale je, abychom si zachovali atmosféru, která je na zimním stadionu v Mladé Boleslavi výborná a slyšíme to i od ostatních týmů, které k nám jezdí rády. Je to i úkol pro toho, kdo bude novou arénu tvořit, aby se mu povedlo alespoň se přiblížit této atmosféře. Aby to nebyla studená aréna pro pět tisíc lidí," uvedl generální manažer Jan Tůma.

Reklama

Související témata: