Hlavní obsah

Ružička za Třinec hrát nebude, jde do Sparty

Třinec

Slovenský hokejový útočník Štefan Ružička se stal novou posilou pražské Spartu. Jedenatřicetiletý hráč byl doposud na zkoušce v Třinci, rozhodl se tam však skončit a zamířil do kádru úřadujícího vicemistra extraligy.

Foto: Petr Rubal, Právo

Slovenský útočník Štefan Ružička jde z Třince do Sparty.

Článek

"Útočník Štefan Ružička nebude v klubu z Werk areny dále pokračovat. Důvodem je skutečnost, že slovenský útočník se rozhodl akceptovat nabídku na přestup do Sparty Praha," uvedli zástupci Třince na svém oficiálním webu. Následně jeho příchod potvrdila i Sparta.

Odchovanec Nitry se tak opět potká s trenérem Jiřím Kalousem, který je současným koučem Sparty a vedl jej v závěru sezóny 2014/15 v Třinci. Minulou sezónu Ružička nikde nepůsobil, letos se však opět rozhodl vrátit k hráčské kariéře. A v přípravě se mu dařilo, v devíti zápasech nasbíral sedm bodů za tři branky a čtyři asistence. Oceláři by mu tak prakticky jistě nabídli smlouvu.

Účastník světových šampionátů v letech 2009 a 2011 má za sebou angažmá v zámoří, kde působil pět sezon a odehrál celkem 55 zápasů za Philadelphii v NHL. Před osmi lety se rozhodl vrátit do Evropy a zamířil do Ruska, kde hájil barvy Spartaku Moskva, Ufy a Omsku. Poté hrál za Lausanne, Slovan Bratislava a naposledy za Třinec.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín