Hlavní obsah

Jedna baráž stačila. V Litvínově chtějí po těžkém roce znovu bojovat o play off

Litvínov

Navázat na výkony z předminulé mistrovské sezóny a poučit se z loňského neúspěchu, kdy se tým zachraňoval až v baráži. S takovým předsevzetím vstupují hokejisté Vervy Litvínov do nadcházejícího ročníku extraligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Gula z Litvínova oslavuje se spoluhráči vedoucí gól na ledě Třince. Ilustrační snímek.

Článek

„Chceme sehrát daleko důstojnější roli, než naposledy, a poprat se o účast v play off. To musí být prvním cílem," vyjádřil hlavní motto současného Litvínova generální manažer klubu Robert Kysela.

„Po analyzování hlavních příčin nedávného nezdaru jsme se snažili sehnat dobře bruslící útočníky, kteří by byli schopni rozhodovat vyrovnané zápasy," charakterizoval Kysela záměry při posilování kádru.

„Angažovali jsme našeho odchovance Jakuba Černého, který se v posledních dvou sezónách prosazoval v Bělorusku. A po návratu do Litvínova podepsal tříletou smlouvu. Nadějný Richard Nejezchleb, draftovaný New Yorkem Rangers, se rozhodl vrátit do Evropy a slibujeme si od něj zlepšení střelecké produktivity týmu. Do výčtu ofenzivních hráčů patří i uzdravený Viktor Hübl, který po složitém zranění kolena chyběl ve finální fázi minulé sezóny. Už je v plném tréninku i zápasovém zatížení," liboval si manažer.

Novou tváří je i norský reprezentační obránce Daniel Sörvik. „Chtěli jsme ho už před půlrokem, kdy ho švýcarský SC Curych ještě nepustil. Věřím, že jeho nynějším příchodem získá naše defenziva na flexibilitě. Potřebovali jsme beka, který bude pilířem ve chvíli, když se týmu úplně nedaří," řekl manažer na adresu zahraniční akvizice.

Litvínovští museli zareagovat na nečekaný zásah do složení stávající brankářské dvojice Janus-Petrásek. „Bohužel nás potkala nepříjemnost s dlouhodobým onemocněním Petráska, proto jsme vzali na zkoušku do konce září Jaroslava Hübla mladšího a Tomáše Halásze. Podle jejich momentální formy a případně i dalších okolností se rozhodneme, jestli s některým z nich a konkrétně se kterým uzavřeme smlouvu," nastínil Kysela.

Rulík: Nejdeme cestou nákupů

Trenér Radim Rulík vnímá současné složení hráčského kádru realisticky. „Nemáme zřejmě možnosti jako jiné kluby, což hraje svoji roli. Vycházíme z toho, že předloňský titul jsme získali s hráči, kteří byli v týmu dlouhodobě. Nešli jsme tehdy ani letos cestou nákupů posil a v tomto trendu pokračujeme. Výsledky v přípravě nejsou směrodatné, protože se v ní nerozdávají body," uvažoval kouč.

Před páteční premiérou v Olomouci musí na poslední chvíli řešit jeden otazník v základní sestavě. „Měl jsem celkem jasno a něco naplánovaného, jenže Jirka Doležal už dvakrát netrénoval kvůli zánětu v lokti. To jsou věci, které mohou přijít ze dne na den, a všechno se mění. Nechám si proto rozhodnutí o sestavě až na čtvrtek," dodal litvínovský trenér.

Reklama

Související témata: