Hlavní obsah

V Brně o titulu hovořit nechtějí. Kapitán Čermák slibuje ofenzivnější hokej

Brno

Slovu titul se prozatím vyhýbají. Brněnští hokejisté hovoří o ambicích v nové sezóně diplomaticky, byť tým s posilami Martinem Eratem, Vincourem, Kvapilem, Zaťovičem, Ondřejem Němcem, Haščákem či Gulašim je mnohými pasován za největšího favorita extraligy.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Komety Leoš Čermák.

Článek

„Samozřejmě že všichni včetně mě toužíme po velkém úspěchu. Nemá ale smysl o tom hovořit dopředu. Nejdřív si musíme vybojovat co nejvýhodnější pozici v základní části a v play off pak budeme chtít pochopitelně dojít co nejdál. Vyhrát poslední utkání v sezóně chtějí úplně všichni, vyhlašovat něco s předstihem se většinou nevyplácí," tvrdí kapitán Komety Leoš Čermák.

Připustil ovšem, že se v Brně dal přes léto dohromady hodně silný tým. „Přišli zkušení kluci, kteří prošli nejlepšími soutěžemi světa a ve svých někdejších mužstvech byli většinou lídry. V týmu obrovsky vzrostla konkurence. Měli bychom nyní předvádět mnohem ofenzívnější hokej a střílet víc gólů," předpokládá Čermák, který je v 38 letech nejstarším hokejistou Komety.

Kamil Pokorný, jeden z asistentů hlavního kouče Zábranského, se rovněž nehodlá pouštět do žádných velkohubých prohlášení. „Do sezóny vstoupíme s pokorou. Naším cílem je ale dobře pracovat na trénincích a v zápasech, pohledným a útočným hokejem bavit naše skvělé fanoušky a samozřejmě vyhrávat," vypočítal.

Mladíci dostanou prostor i v mistrovských zápasech

Pochvaluje si, že po šesti porážkách v řadě si Brňané v závěrečných dvou přátelských duelech s Hradcem Králové a Znojmem připsali vítězství. „V pátek ve Zlíně na ně budeme chtít navázat. Potřebujeme dobře vstoupit do sezóny," vzhlíží Pokorný už k premiérovému extraligovému střetnutí.

Vedle zkušených posil dostávali v přípravě šanci i talentovaní mladíci. „Někteří jsou ještě dorostenci. Předpokládáme, že jim dáme prostor i v mistrovských zápasech. Je dobře, že disponujeme hodně širokým kádrem, to je naše veliká devíza. V případě zranění budeme mít kam sáhnout. A na šanci čekají také další naši hráči, kteří sezónu začnou na hostování v prvoligových týmech Třebíče a Přerova," pochvaluje si.

Pokorný očekává v pátek ve Zlíně tuhý boj. „Pro fanoušky obou mužstev to bude rozhodně velký tahák. Domácí budou určitě svým urputným hokejem hodně nepříjemní, ale pocestujeme do Zlína pochopitelně s touhou zvítězit," dodal.

Zahraje si Kometa Brno v letošní extraligové sezóně finále play off?
Ano
76,4 %
Ne
23,6 %
Celkem hlasovalo 1902 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články