Hlavní obsah

Liberec se mistrovské kocoviny nebojí, do sezóny jde s pokorou

Liberec

Nelehký úkol navázat na nejvydařenější sezónu v klubové historii čeká hokejisty Liberce. Bílí Tygři v dubnu získali premiérový extraligový titul a mezi favority soutěže budou patřit i v nadcházejícím ročníku. Musejí se však vyrovnat s odchodem trojice nejproduktivnějších útočníků i kapitána Jana Výtiska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Liberce Filip Pešán na střídačce.

Článek

Severočeši za úspěch zaplatili daň: do KHL odešli Jakub Valský, Michal Řepík, Michal Birner a Martin Bakoš, do sousední Mladé Boleslavi Petr Vampola a obránce Výtisk se vrátil do Vítkovic. Mimo to v klubu skončila i brankářská dvojka Marek Schwarz.

"Bylo jasné, že výborná sezona uvolní hráčům cestu ven," řekl smířeně trenér a sportovní manažer Filip Pešán. Byl ale rád, že Liberec udržel alespoň reprezentačního obránce Radima Šimka.

Tygři ale získali i řadu posil. Brankářskou jedničku Jána Lašáka doplnil navrátilec ze zámoří Roman Will, do obrany přišli Adam Jánošík a Filip Pyrochta, do útoku Mário Bližňák, Lukáš Vantuch, Milan Bartovič a Vladimír Svačina. Řada z nich přitom v Liberci již v minulosti působila.

I díky tomu vedení Liberce věří, že se tým vyvaruje mistrovské "kocoviny", která v předešlé sezoně srazila Litvínov. "Máme to v hlavě, ale nechceme říct, že nás to straší. V minulosti měly podobné problémy nejen Litvínov, ale například i Pardubice. Nic nepodceňujeme, ale věřím, že se nám nic podobného nestane. Jsem přesvědčený, že nás nečeká tak přímočará sezona. I my jsme v předešlém ročníku čekali, kdy na nás přijde nějaká krize. Opět ale budeme tvrdě pracovat a chceme obhájit pozice," řekl generální manažer Ctibor Jech.

Základní cílem týmu je postup do play off. "Minulá sezóna nebyla náhodná. Bylo to o každodenní práci a to je záruka, aby se nám dařilo. Nyní to bude stejné. Opět se snažíme v hráčích udržet pokoru. Věřím, že nám stoprocentní přístup zajistí, že se štěstí raději přikloní k nám a puk se odrazí spíš k našim holím," uvedl Pešán.

Liberec v přípravě včetně Ligy mistrů odehrál osm zápasů, z kterých čtyři vyhrál a čtyři prohrál. V Lize mistrů se Tygrům podařilo postoupit do play off.

Reklama

Související témata: