Hlavní obsah

Andrašovský svléká plzeňský dres, jde do Pardubic

PLZEŇ

Hokejový tým Lasselsbergeru opouští velká opora posledních sezón - slovenský forvard Dušan Andrašovský má namířeno do Pardubic. Trenér bude muset před létem hledat celou novou útočnou řadu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Dušan Andrašovský

Článek

"Dušanovi končí smlouva. Nabídli jsme mu prodloužení, ale on se rozhodl pro odchod," potvrzuje trenér a sportovní manažer Marek Sýkora. "Nabídli jsme srovnatelné podmínky jako Pardubice, peníze nebyly rozhodující. Ale Andrašovský byl v Plzni šest let a chtěl zkusit změnu," vysvětluje Sýkora. Náhradu bude muset pravděpodobně hledat i za Jaroslava Kracíka, mladý centr bude zkoušet štěstí v zámoří. O doplnění prořídlého plzeňského kádru se však Sýkora zatím nechce bavit.

"Něco se rýsuje, ale jde i o hráče, kteří stále hrají a mají smlouvy. Dokud soutěž probíhá, nemůžeme nic uzavřít," dodává. Upozorňuje, že tým nečeká žádná revoluce, zároveň však připouští, že by se mu hodila celá jedna formace.

Další oslabení je navíc na spadnutí v realizačním týmu - na odchodu je asistent Radim Rulík. "Chceme mít jasno do 1. května, kdy začíná příprava. Radim má na rozhodnutí ještě čas, do té doby se k tomu nechci vyjadřovat," dodává Sýkora.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec