Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 3:2Chomutov vykročil do sezóny vítězně, porazil Karlovy Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Kindl 0 : 1
17. Sklenář 1 : 1
40. Mrázek 2 : 1
59. Vondrka 3 : 1
60. Sičák 3 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova vykročili vítězně do nového ročníku extraligy, když v jejím 1. kole porazili Karlovy Vary 3:2. Hosté sice vedli po gólu Denise Kindla, ale Piráti dokázali zápas otočit trefami Jakuba Sklenáře, Jaroslava Mrázka a Michala Vondrky. V závěru ještě snížil Vladimír Sičák. Nový trenér Energie Jan Tlačil tak musel v soutěžní premiéře strávit porážku.

Článek

V zahřívací úvodní třetině se brzy provinil proti pravidlům Gríger, v následné přesilovce Sklenář z dorážky minul. Skóre otevřel v osmé minutě Kindl, který pokusem od postranního hrazení překvapil domácího gólmana Laca. Odpovědět mohl aktivní Sklenář, ale nakonec uspěl až ve své třetí příležitosti, když v 17. minutě překonal zblízka Honzíka a vyrovnal.

Na začátku druhé části vychytal Laco zkušeného hostujícího forvarda Skuhravého. Další příležitost domácích přišla opětovně z hole Sklenáře, který však přečíslení dvou na jednoho v závěru vlastního oslabení zakončil jen ranou do Honzíka. Po polovině základní hrací doby měl obrovskou možnost Račuk, jenže zblízka přestřelil.

Velmi důležité momenty přišly krátce před druhou přestávkou, kdy uháněl sám na Laca Matuš, souboj tváří v tvář však se strážcem domácí branky prohrál. Hra se přesunula na druhou stranu kluziště, kde zkusil štěstí zády k brance obránce Mrázek a jeho bekhendový pokus dokonal devět vteřin před odchodem do kabin obrat domácích.

Poklidný průběh třetího dějství okořenila ve 46. minutě bitka Dlapy s Gorčíkem, po níž sice hráli hosté v početní výhodě, ale k vyrovnání ji využít nedokázali. Piráty mohli uklidnit další trefou Vondrka a Rutta, ale ve svých šancích neuspěli.

Vondrka si však 79 vteřin před koncem spravil chuť, když gólově dokonal přečíslení dvou na jednoho s Kämpfem. Hosté v závěru sáhli k oddechovému času a následné power play, v níž ranou od modré čáry snížil Sičák, ale na víc už nedosáhli. V bojích o extraligové body tak nenechal Chomutov v podkrušnohorském derby Karlovým Varům ani bod počtvrté za sebou.

1. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 17. Sklenář (V. Růžička ml.), 40. J. Mrázek (V. Růžička ml.), 59. Vondrka (Kämpf, Poletín) - 8. Kindl (Gorčík, Sičák), 60. Sičák (T. Rohan, Šidlík). Rozhodčí: Šír, Petružálek - Tošenovjan, Hlavatý. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 4421.
Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Poletín, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Karlovy Vary: Honzík - Šidlík, Sičák, M. Rohan, Harant, Benák, T. Dvořák - Matuš, Stloukal, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Gorčík, Kindl, Vachovec - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: