Hlavní obsah

Znojmo jde dál, zlomilo prokletí čtvrtfinále

Čestmír FolkPrávo

Krátce před půl osmou večer dostoupila ve čtvrtek znojemská hokejová euforie vrcholu. Jihomoravané porazili v šestém čtvrtfinálovém utkání Vítkovice 4:1 a na pátý pokus se jim povedlo postoupit mezi čtyři nejlepší týmy extraligy."Je to pro mě obrovská odměna za ty roky práce, co hokeji ve Znojmě šéfuju. Věřím, že ani semifinále nemusí být pro nás konečná," říkal nadšený prezident Orlů Jaroslav Vlasák.

Článek

Vlasák několik desítek minut po závěrečné siréně splnil slib, který hráčům před začátkem série v případě postupu dal. Nechal se ostříhat dohola, nůžek se chopil kapitán týmu Peter Pucher.

Na vítězství Znojma v posledním čtvrtfinálovém duelu měl velkou zásluhu útočník David Ludvík, který dvakrát překonal Pince. "Byl to můj šťastný den. V průběhu utkání jsme vůbec nemysleli na to, že se nám předtím čtyřikrát nepovedlo přes čtvrtfinále projít. Nebyl na to čas. Byla to strhující bitva, kterou jsme rozhodli až v poslední třetině. Na mých gólech má obrovskou zásluhu Jirka Dopita. Jeho přihrávky mají oči, je radost vedle něj hrát," říkal spokojený střelec.

Fatální chyba Trvaje zapomenuta

Vůdce znojemského celku Jiří Dopita chválil fanoušky. "Během sezóny si na nás občas zapískali, ale tentokrát byli úžasní. Fantastickým povzbuzováním nás donutili posbírat v závěru síly, které kvapem ubývaly," liboval si hokejista, který získal český titul už se třemi týmy.

Obrovskou radost netajil také brankář Orlů Jiří Trvaj. Jeho fatální chyba při vyrovnávacím gólu Jurečky byla zapomenuta, v postupu Znojmu nezabránila. "Strašně klukům děkuju, že se po vyrovnání nepoložili a v závěrečné třetině dokázali vystupňovat tempo," oddechl si hrdina čtvrtfinálové série.

Vítkovičtí odjeli ze Znojma zklamaní, sezóna pro ně skončila dřív, než očekávali. "Za stavu 1:1 jsme doufali, že nás šťastný vyrovnávací gól postaví na nohy a že soupeř znejistí. Jenže druhá branka domácích nás znovu srazila. I když jsme měli většinu zápasu mírnou převahu, proti zhuštěné obraně Znojma jsme se hrozně těžko prosazovali. Je to hořký závěr čtvrtfinále," posteskl si ostravský forvard Bedřich Köhler.

Reklama

Související témata: