Hlavní obsah

Proti mistrovi chceme hrát aktivně, říká karlovarský kapitán Skuhravý

Chomutov

Hokejisté Karlových Varů po loňském posledním místě v tabulce extraligy zachránili nejvyšší soutěž až v baráži. A do právě se rozbíhajícího soutěžního ročníku vstupují s cílem vyhnout se podobným starostem. Na úvod prohráli v Chomutově 2:3, což mrzelo i kapitána západočeského týmu Václava Skuhravého.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Václav Skuhravý (vlevo) v dresu Karlových Varů na archivním snímku.

Článek

Co říkáte na nejtěsnější porážku na ledě Pirátů?

Chtěli jsme uhrát lepší výsledek. Snížili jsme sice na rozdíl jediného gólu, ale bylo škoda, že se nám nepodařilo úplně v závěrečných vteřinách třetí třetiny dostat do útočného pásma, abychom se pokusili ještě o vyrovnání.

Jak zápas ovlivnil druhý inkasovaný gól devět vteřin před druhou přestávkou?

Dotyčná pětka byla na ledě docela dlouho, vznikl zmatek, nerozebrali jsme si dobře hráče. Mrázek přijel mezi kruhy a plácnul do toho bekhendem. Puk proletěl někam do sítě. Ale brankář Honzík nás během utkání držel, spoustu střel pochytal.

Je pro vás alespoň částečným povzbuzením fakt, že jste nepropadli a sahali po bodu?

Kdyby to bylo 2:2 nebo 3:3 po základní hrací době, mohli bychom být trošku spokojenější. Když se neboduje, tak se nedá zápas hodnotit kladně, ale jen negativně.

V neděli 11. září hostíte mistrovský Liberec, pro něhož to bude premiéra v sezóně. V pátek Bílí Tygři nehráli, zatímco Vary mají za sebou bitvu v Chomutově.

Věřím, že se na Liberec dobře připravíme. Budeme se snažit hrát aktivně, dobře bruslit a mít patřičný pohyb. To, že soupeř v pátek nehrál zápas, nevnímáme. Jsme teprve na začátku sezóny. A měli bychom mít dostatek sil i při současném programu. Možná by se nějaká odlišnost v nestejném herním rytmu týmů mohla projevit až na konci sezóny, ale teď určitě ne.

Reklama

Související témata: