Hlavní obsah

Brankář Štěpánek míří do extraligových Pardubic, chytat bude už dnes

Pardubice
Aktualizováno

Hokejistům extraligových Pardubic by mohl vypomoct brankář Jakub Štěpánek. Východočeši mají problém s obsazením brankoviště, neboť Brandon Maxwell i Martin Růžička mají zdravotní problémy. Proto se rozhodli angažovat zkušeného Štěpánka, jenž byl bez angažmá.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Jakub Štěpánek

Článek

"Jakub Štěpánek je již v Pardubicích, od včerejška (pátku) generální manažer legislativně řeší jeho příchod. Jakmile se to podaří, budeme informovat," uvedli zástupci Dynama na oficiálním klubovém twitteru. Podle webu iSport.cz Štěpánek podepsal krátkodobou smlouvu do konce října.

Nabídku od Pardubic dostal v pátek večer po zápase Východočechů v Třinci, ve kterém se zranil Růžička. "Neměl jsem úplně jasno hned, ale chtěl jsem to vzít s rozumem. Trošku o tom popřemýšlet. Doufám, že krátkodobé hostování může pomoct mně i Pardubicím," dodal Štěpánek.

V sobotu Štěpánek přijel do Pardubic a zástupci Dynama řešili administrativně jeho příchod. Menším problémem bylo, že jeho hráčská práva pro Českou republiku drží Lev Praha, který je v likvidaci. "Chvíli hrozilo, že nestihneme Jakubův příchod vyřešit do nedělního utkání. Jsme rádi, že se to po desítkách telefonátů podařilo vyřešit a získali jsme souhlas Lva. Jakub tedy může chytat již dnes večer proti Spartě," řekl Rohlík.

Třicetiletý Štěpánek se tak do extraligy vrací po šesti letech, naposledy v domácí soutěži působil v sezoně 2009/10, kdy pomohl Vítkovicím k postupu do finále, které nakonec vyhrály Pardubice. V minulé sezoně chytal nejprve za Čerepovec a poté se přesunul do Bernu, kterému pomohl výrazně k zisku mistrovského titulu.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články