Hlavní obsah

Vítkovice - Chomutov 2:3Chomutov otočil zápas ve Vítkovicích a je stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Olesz 1 : 0
14. Květoň 2 : 0
34. Valach 2 : 1
46. Koblasa 2 : 2
57. Huml 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejistům Chomutova se povedlo obrátit zápas 2. kola extraligy ve Vítkovicích a po druhém vítězství 3:2 jsou stále stoprocentní. I když domácí vedli rychle 2:0, nestačilo to ani na bod. Piráti zlepšený výkon korunovali třemi trefami - tu vítěznou měl na svědomí v přesilové hře tři a půl minuty před koncem útočník Ivan Huml.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ilustrační snímek

Článek

I když zprvu hrál spíše Chomutov, góly dávali domácí. A do vedení jim navíc ještě kuriózně pomohl exvítkovický obránce Kudělka, který v šesté minutě vyraženou ránu Olesze zametl rukavicí za záda vlastního brankáře.

Piráti mohli kontrovat Vondrkou, kterého ale v osmé minutě vychytal Bartošák. Domácí byli výrazně produktivnější a dokázal to ve 14. minutě Květoň: bývalý chomutovský útočník chytrým švihem zpoza obránce podruhé přelstil Laca.

Možná zlomový gól na 3:0 měl na hokejce Vandas, ale hosty udržela ve hře tyčka Lacovy brány. Severočeši však nadále hráli přinejmenším vyrovnanou partii a střelecky byli dokonce aktivnější. Ale Bartošák se v domácím brankovišti překonával. Krátký byl až na dělovku Valacha, který v 34. minutě v přesilovce pět na tři zacílil přesně levý horní růžek vítkovické klece.

Domácí mohl znovu více zklidnit Němec, jenže brejk z levého křídla neproměnil. A tak musel vítkovické vedení znovu střežit Bartošák, který v závěru druhé části lapil velkou šanci Poletína.

Chomutov ale svoji aktivitu nakonec proměnil ve vyrovnání. Koblasa ve 46. minutě využil chvilkového zaváhání Illéše, zvedl mu hokejku, ukradl puk a zblízka nedal Bartošákovi šanci. Hostům to nestačilo a tři a půl minuty před koncem potrestal v přesilové hře Balanovo vyloučení Huml.

Domácí se z dalšího gólového otřesu už nedokázali vzpamatovat a ani v power play už se jim vyrovnat nepovedlo.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Piráti Chomutov 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Olesz, 14. D. Květoň (Urbanec) - 34. Valach (Koblasa, Flemming), 46. Koblasa, 57. Huml (Vondrka, Skinner). Rozhodčí: Horák, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 3377.
Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Sloboda, Klok, Výtisk, Urbanec, D. Krenželok - P. Zdráhal, Roman, D. Květoň - Vandas, Kolouch, Kurovský - Olesz, Illéš, Szturc - Tomi, Balán, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.
Chomutov: Laco - Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek - Račuk, Huml, Vondrka - Skokan, V. Růžička ml., Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Poletín, Šťovíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: