Hlavní obsah

Kometa neoslňuje, ale vyhrává. Byli jsme efektivnější a podržel nás Čiliak, cenil si vítězství nad Hradcem obránce Němec

Brno

Hvězdnými jmény nabitá Kometa na začátku extraligy neoslňuje, ale přesto vyhrává. Po ubojovaném vítězství ve Zlíně vydřela triumf i v premiérovém duelu před svými fandy proti hokejistům Hradce Králové (3:1). Brňané paradoxně utkání rozhodli v závěrečné třetině, v níž měli herně navrch hosté.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují z vítězství nad Hradcem. Zleva Marcel Haščák, Jan Štencel, Martin Zaťovič, Vojtěch Němec a Ondřej Němec.

Článek

„Bylo to hodně složité utkání. Oproti prvnímu střetnutí ve Zlíně jsem v něm dostal na ledě mnohem víc prostoru, a tak jsem šťastný, že jsem se za to trenérům odvděčil rozdílovou druhou brankou. Před našimi příznivci jsme byli trochu nervózní, ale nejdůležitější je, že jsme zápas nakonec zvládli a máme šest bodů," liboval si útočník Marcel Haščák.

Obránce Ondřej Němec připustil, že výkony Komety nejsou na začátku sezóny zdaleka optimální. „Prozatím střídáme skvělé pasáže s podstatně horšími. Hodně špatně jsme vstoupili do poslední třetiny, ale naštěstí nás v ní podržel výtečnými zákroky Čiliak," pochválil brankáře, který zlikvidoval Američanovi Potulnému i trestné střílení. „My jsme naopak byli v koncovce efektivnější a tři bodíky jsme urvali," těšilo Němce, jenž očekává podobný scénář také v dalších domácích duelech svého mužstva. „Skoro každý k nám asi přijede s defenzivní taktikou a snahou o rychlé brejky. My musíme být při dobývání soupeřovy branky trpěliví. Proti Hradci se nám to vyplatilo," měl důvod k úsměvu.

Hokejisté Mountfieldu byli jednomu z hlavních aspirantů na titul vyrovnaným soupeřem, avšak domů cestovali zklamaní. „Bohužel jsme na rozdíl od Brňanů neproměňovali přesilovky, to byl náš největší problém. Šancí jsme si vypracovali dost, ale laciný druhý gól jsme dostali zrovna v době, kdy jsme domácí přehrávali," posteskl si útočník Tomáš Knotek, který na konci prostřední dvacetiminutovky srovnal na 1:1. Výhry se ovšem nedočkal. „To snad v Brně ještě nikdy. Ani dřív s Kladnem nebo Budějovicemi, ani po přestěhování do Hradce," postěžoval si.

Kouč Mountfieldu Václav Sýkora připomněl úvod utkání, v němž jeho celek dostal možnost čtyřminutové početní výhody. „Velká škoda, že jsme s dlouhou přesilovkou nenaložili dobře. Náš výkon sice postupně gradoval, ale nezužitkovali jsme ani penaltu. Kometa nás za to potrestala," štvalo ho.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články