Hlavní obsah

Brno, Třinec a Chomutov stoprocentní. Sparta uhájila výhru na ledě mistra, zvítězil i Zlín

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli 3:2 na ledě mistrovského Liberce v taháku 3. kola extraligy při repríze posledního finále play off. Severočeši v závěru stihli jen korigovat. Třinečtí na svém stadiónu porazili Litvínov 2:1 a udrželi stoprocentní úspěšnost stejně jako Chomutov, který udolal Plzeň 6:4, a Brno, které je po výhře 5:1 nad Mladou Boleslaví v čele tabulky. Zlín zvítězil nad Vítkovicemi 2:0, Hradec Králové nad Karlovými Vary 4:0 a Olomouc nad Pardubicemi 2:1.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Erat z Brna se raduje z gólu proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Posílená Kometa vstup do soutěže zvládá na výbornou, když triumfovala ve Zlíně i doma proti Hradci Králové. Dnes na to Brňané navázali proti Mladé Boleslavi, byť jim ještě scházel potrestaný útočník Jan Káňa a Petr Vampola v úvodu poslal hosty do vedení. Pak už dávali góly jen domácí.

Brno využilo tři přesilovky. Dva góly a asistenci si připsal Martin Erat.

Třinec i ve třetím zápase sezóny inkasoval jen jednou. V repríze loňského finále ho prověřil Litvínov, proti kterému otočil skóre v posledních jedenácti minutách dvěma góly Špirka. Navázal na uplynulý ročník, v němž neztratil doma s Chemiky ani bod.

Tahákem kola byl souboj Liberce se Spartou, který dal vzpomenout na dubnové finále, po kterém slavili Bílí Tygři svůj první extraligový titul. Severočeši ale v prvním domácím zápase této sezóny zaváhali, Pražané završili sérii tří venkovních duelů výhrou, byť se museli  obejít distancovaného útočníka Briana Ihnacaka. Liberecký forvard Lukáš Krenželok zažil jubilejní 700. start v nejvyšší soutěži, ale na oslavu to nebylo...

Liberečtí sice od páté minuty vedli, ale jak bylo v tomto kole takřka zvykem, Pražané vývoj otočili a vedení už nepustili.

Plzeň, která do dneška odehrála jen jeden zápas a prohrála ho v Třinci, se představila v Chomutově a znovu padla. Piráti tak patří mezi stoprocentně úspěšné. Plzeň na premiérové body dál čeká, byť v tomto duelu začala slibně...

Pardubice se nedočkaly prvních bodů

Čisté konto udržel proti Vítkovicím zlínský Libor Kašík, gólově se v první třetině prosadili Zdeněk Okál a Petr Holík. Valaši tak navázali na minulou výhru v Litvínově.

Pardubičtí v nové sezóně dál čekají na první bodový zápis, marně se o něj pokoušeli v Olomouci, kde se jim nedařilo už v uplynulém ročníku. V základní hrací době ani jednou nevyhráli a platí to i zkraje nové sezóny. Útočník Olomouce Miroslav Holec odehrál 300. extraligový zápas a slavil vítězství.

Hradec Králové si v souboji celků, které sezónu začaly bídně, připsal první výhru. Brankář Ondřej Kacetl navíc udržel nulu. Karlovy Vary zůstávají bez bodu. Energie už v minulé sezóně neuhrála proti Mountfieldu ani bod, na jeho ledě teď prohrála už páté střetnutí v řadě v základní hrací době.

Všechna dnešní utkání začala minutou ticha jako uctění památky rozhodčího Pavla Lainky, jenž v sobotu podlehl následkům těžkého zranění, když ho na konci srpna při řízení zápasu zasáhl puk přes přilbu do spánku.

Hokejová Tipsport extraliga, 3. kolo:
Třinec - Litvínov 2:1
Branka: 49. a 53. Špirko - 47. Kubát
Liberec - Sparta 2:3
Branky: 5. Bulíř, 48. Jánošík - 7. Čajkovský, 22. Kumstát, 39. Klimek
Chomutov - Plzeň 6:4
Branky: 10. a 40. Huml, 21. Rutta, 21. Tomica, 23. Vondrka, 59. Kämpf - 4. a 10. Svoboda, 35. Lev, 43. Sklenička
Zlín - Vítkovice 2:0
Branky: 2. Okál, 12. Holík
Olomouc - Pardubice 2:1
Branky: 32. Skladaný, 37. Eberle z trestného střílení - 6. Nahodil
Brno - Mladá Boleslav 5:1
Branky: 30. a 46. Erat, 20. Kvapil, 23. Němec, 50. Zaťovič - 5. Vampola
Hradec Králové - Karlovy Vary 4:0
Branky: 5. Šimánek, 16. Dej, 27. Jarůšek, 31. Kukumberg

Reklama