Hlavní obsah

Štěpánek moc nevyjel, tak jsem to na něj švihnul a bylo to tam, líčil Eberle

Petr MarekSport.czPrávo

Hokejisté Olomouce doma s Pardubicemi stejně jako v prvním kole s Litvínovem rychle prohrávali. Tentokrát však po zlepšeném výkonu ve druhé třetině výsledek otočili a vyhráli 2:1. Vítězný gól vstřelil Jan Eberle, když proměnil trestné střílení nařízené za faul právě na něj.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoucký František Skladaný mezi Ctiradem Ovčačíkem (vlevo) a brankářem Jakubem Štěpánkem z Pardubic. Ilustrační snímek.

Článek

Bylo těžké najít skulinku v Štěpánkově bráně?

Snažil jsem se koukat, kde je. Nebyl moc vyjetý a tak jsem to trochu zamíchal, snažil jsem se to švihnout a naštěstí to bylo tam. Super.

S trenérem jste před tou penaltou dlouze diskutovali. Co vám říkal?

Zjednoduším to. Ať dám gól.

To se podařilo. Navíc byl vítězný a tak vaše radost asi byla obrovská?

Nebudu lhát. Je to krásný pocit. Zvláště, když jich jako já moc nedáváte. Užíváte si to pak daleko víc.

Faulující obránce Pardubic, kterému jste ujížděl, vás nejprve držel kolem pasu a potom vás doslova hodil na gólmana Štěpánka. Ten se skácel na led a dost nelibě to nesl. Hodně se na vás obořil a následovala výměna názorů...

Něco jsme si k tomu řekli. Já se mu omluvil a pak jsme si podali ruce.

Zápas byl stejně jako ty předchozí s Litvínovem a Mladou Boleslaví hodně vyrovnaný. Souhlasíte?

Ano. Byl urputný, o jednom gólu. Jiné to teď nebude. Všichni mají strašně moc sil, hodně bruslí, na ledě je to kontaktní. Góly padají po chybách. Je to boj. O hokeji to prostě zatím moc není. To přijde až v průběhu sezóny.

Co jste změnili oproti duelu s Litvínovem, který jste prohráli 1:3?

Lidé nás tlačili a tak jsme chtěli útočit a nehlídali jsme si to tolik dozadu. Litvínov nás za to potrestal dvěma góly, pak to výtečně zatáhl a nám se to už těžko dohánělo. Poučili jsme se z toho a byli mnohem obezřetnější.

Zatím to vypadá, že stejně jako v minulé sezóně nebudete dávat moc gólů?

Je to možné. Stejně tak někdo může ale střelecky vyskočit. Jsou za námi teprve tři zápasy a z těch nejde dělat nějaké závěry.

Šest bodů ze tří duelů, to je solidní začátek?

Kdyby nám někdo řekl před sezónou, že to tak bude, určitě bychom to brali. Nyní nás ale trochu mrzí ta porážka s Litvínovem. Nic s tím neuděláme, ale je velká škoda, že jsme to utkání neurvali. Dýchalo by se nám teď ještě lépe.

Reklama

Související témata: