Hlavní obsah

Slavia je favoritem, druhá série slibuje bitvu

PRAHA

Pražská Slavia je před zahájením semifinálových sérií extraligy největším aspirantem na zisk titulu, ale čtvrtfinálový výkon Budějovic by pro ni měl být varováním. Na tom se shodli hokejoví experti, které Právo oslovilo. Šance Znojma a Sparty v druhé sérii jsou však podle nich zcela vyrovnané.

Článek

Čtvrtfinálový výbuch Liberce s Jihočechy se stal mementem. "Pražané si ale určitě dobře prostudovali hru soupeře a připraví se na něj," říká trenér reprezentační dvacítky na MS v Kanadě Radim Rulík. "Ale jestli zůstanou hráči Budějovic zdraví a brankář Turek bude v takové formě jako ve čtvrtfinále, můžou být Slavii velmi vyrovnaným soupeřem," tvrdí.

"Myslím, že dál postoupí Slavie, ale nebál bych se říct, že to bude na šest nebo sedm zápasů," připojuje loňský mistr a vítěz kanadského bodování Michal Mikeska z Pardubic.

Otázka dne zní, zda Turek může zabrzdit silnou slávistickou ofenzívu. "Budějovice udělaly asi víc, než před sezónou čekaly, mohlo by jim to stačit," soudí bývalý reprezentant Martin Hosták. "Na Slavii se zase trochu může projevit zápasová pauza, kterou před semifinále měla. Papírově ale Slavia určitě favoritem je," tvrdí současný expert České televize.

Duel gólmanů

Druhé semifinále mezi Znojmem a Spartou slibuje mnohem větší melu. Velkou roli budou hrát znovu výkony brankářů. "Břízka teď chytá fantasticky, Trvaj je taky super brankář. Myslím, že to bude vyloženě o gólmanech," předpokládá Mikeska, který bude fandit Znojmu. "Hraje tam můj kamarád Roman Erat, který je také z Třebíče," prozrazuje.

I Rulík očekává velmi vyrovnanou sérii. "Strašně těžko se mi určuje favorit. Znojmo letos může dokázat hodně, má ve svém mužstvu Trvaje a Dopitu, což jsou výrazné osobnosti," myslí si kouč. "Ale ty má i Sparta. Bříza, Hlinka, Chabada, Vykoukal. Ti všichni už v play-off něco uhráli," oponuje Hosták

Pro Znojmo bude hodně důležité, jestli vydrží v pořádku zdravotně, hraje totiž jen na tři pětky. "Jestli se jim v prvních utkání někdo zraní, což nechci přivolávat, dostali by se do problémů," uznává Rulík. "Kdyby se ale rozhodovalo až v sedmém zápase, můžou Orli těžit z domácího prostředí," připomíná Hosták.

Konečný výsledek však může ovlivnit spousta dalších faktorů. "Když mezi týmy nejsou velké herní rozdíly, tak rozhoduje, kdo dá do hry víc srdce a vůle," mluví z vlastní zkušenosti Hosták.

Semifinále play-off
SLAVIA - Č. BUDĚJOVICE
Bilance v sezóně: 3:2, 5:2, 4:3, 1:3
Kursy Fortuny na postup: 1,27 - 3,1.
ZNOJMO - SPARTA
Bilance v sezóně: 3:1, 2:1, 0:3, 4:3.
Kursy Fortuny na postup: 2,15 - 1,55.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články