Hlavní obsah

Posmyk si se slávisty nevolá

PRAHA

Před třemi lety slavil se Slavií titul, nyní ji touží pokořit. Budějovický obránce Marek Posmyk v minulé sezóně trochu zmizel z povědomí českých fanoušků, když hrál za rakouský Linec, letos tento robustní bek patřil mezi klíčové postavy cesty Jihočechů mezi elitní čtyřku.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Obránce Českých Budějovic Marek Posmyk během utkání na na Spartě

Článek

K nečekanému postupu Jihočechů přispěl dvěma gólovými trefami a jeho rány od modré budou postrachem i pro slávistického gólmana Fraňka. "Prudkost střely mi nikdy neměřili, ale gólmani říkají, že když mi sedne, je to docela rána," usmívá se sedmadvacetiletý hokejista.

Se svými spoluhráči rozpoutal ve městě extraligového nováčka hokejovou euforii. "Lidi mě občas zastavují a přejí hodně štěstí, jsou tady zbláznění do hokeje a to je dobře, budeme je potřebovat. Známí mi volají, že chtějí lístky na zápasy, ale s nimi je to problém, na Slavii jsme dostali každý po jednom," říká Posmyk.

Dát si pozor na beky

V pražském týmu strávil jedinou sezónu, ale hned během ní stihl extraligu vyhrát. Z dob jeho slávistické anabáze mu zůstalo několik přátel, se kterými se teď minimálně čtyřikrát na ledě setká. "Ale před sérií jsme si nevolali, ono je lepší se během play-off soustředit na sebe," odmítá Posmyk před zápasové hecování se soupeřem.

Alespoň tak může využít znalosti slávistického mužstva. "Celou sezónu hrají výborně, od gólmana až po čtvrtou pětku mají výborný tým, jsou ještě zkušenější než Liberec. Musíme si dát pozor i na jejich beky, Honza Novák i Petr Kadlec mají výbornou ránu od modré," upozorňuje.

Pozice jeho klubu je podle Posmyka před semifinále stejná jako před čtvrtfinálovou sérií. "My musíme hrát pořád stejně. Jasně že nám po vyřazení Liberce sebevědomí stouplo, ale pořád nemáme co ztratit," dodává jihočeský bek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec