Hlavní obsah

Trvaj: Hrajeme na hranici možností

Brankář znojemských Orlů Jiří Trvaj byl jedním z hlavních strůjců historického postupu jihomoravského klubu do semifinále play-off. Ve čtvrtfinále předčil střelce Vítkovic a nyní jej čeká brankařský duel s Petrem Břízou ze Sparty. "Chceme dokázat, že je ve Znojmě momentálně hodně kvalitní mužstvo," říká Trvaj v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak jste oslavil historický postup Znojma do semifinále extraligy? Decentně. Po posledním čtvrtfinále s Vítkovicemi jsme chvíli poseděli a dali si dvě pivka. Na bujaré slavení není čas.

Duel, jenž vás posunul mezi čtyři nejlepší týmy, se vám stále ještě honí hlavou? Samozřejmě. Jsem hrozně rád, že mohu být u toho, když Znojmo poprvé v historii klubu dosáhlo tak výrazného úspěchu. Z utkání mi pochopitelně zůstávají v paměti hlavně dva momenty. Moje hrubá chyba při vyrovnávacím gólu Vítkovic a pak slastné poslední minuty, kdy už bylo jasné, že nám postup nikdo nevezme. V závěru utkání mi najednou vhrkly do očí slzy. Byl jsem tak dojatý, že jsem chvíli ani nevěděl, co se na ledě děje.

V předchozích sezónách se Znojemští pokoušeli o postup do semifinále čtyřikrát marně. V čem tkví síla současného mužstva? Vytvořili jsme jednolitý tým. Všichni kluci podávají výkon na hranici svých možností. Někteří zřejmě i nad ní. V sérii s Vítkovicemi jsme nechali na ledě úplně všechno. Měl jsem pocit, že jsme chtěli vyhrát víc než soupeř.

Co očekáváte od semifinále se Spartou? Chceme i proti Pražanům dokázat, že je ve Znojmě momentálně hodně kvalitní mužstvo. Rádi bychom v prvních dvou domácích zápasech stoprocentně využili domácího prostředí.

Vy máte Spartě co odvádět. Před čtyřmi lety jste s ní prohrál s Vítkovicemi ve finále. To je pravda. Moc si z té série už ale nepamatuju. Nastávající semifinále nepovažuju v žádném případě za odvetu, vždyť proti sobě stojí jiné celky.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec