Hlavní obsah

K Trvajovi má Bříza respekt

PRAHA

V jednačtyřiceti letech by si Petr Bříza mohl jako většina jeho bývalých spoluhráčů užívat hokejového důchodu, zatím ale protřelý gólman táhne pražskou Spartu k extraligovým výšinám. Před semifinále se Znojmem na něj pražský tým velmi spoléhá. Bříza naposled inkasoval ve čtvrtém čtvrtfinále se Zlínem. Pak však zavřel branku a už 174 minut nedostal gól.

Článek

"Mě ale tahle statistika vůbec nezajímá, v play-off o ni nejde. Je to úplně jedno," netvářil se bůhvíjak nadšeně. Vnitřní radost ale prožíval. Sparta totiž neměla dobrou základní část, v jednu chvíli byla dokonce třináctá.

"Díky lednové ofenzívě jsme ale konečně začali hrát, co jsme chtěli. Předtím to byla hrůza. Vyhodili nám trenéry, odešel manažer," připomněl gólman. "Tým se nedařilo tvarovat, bylo to jedno velké zklamání."

S postupem do play-off se ale na Spartu vrátila pohoda. "Jde o to, brát hokej jako zábavu pro fanoušky, kteří proti Zlínu zaplnili halu až po strop. Abychom viděli na svém zápase tolik lidí, museli jsme si taky projít velkou krizí," vzpomínal.

Podobný herní styl jako Zlín

Sparta si v minulých dnech lízala rány a odpočívala, pomalu už ale začala spřádat plány, jak přejít i přes Znojmo, které má rovněž velkou oporu v brance.

"Mám velký respekt k Jirkovi Trvajovi. Celý znojemský tým je ale odhodlaný udělat hodně pro úspěch. S postupem do semifinále se asi nespokojí," říkal Bříza, kterému styl Orlů v něčem připomíná Zlín. "Také hodně brání, chodí do brejků," doplňoval.

Podle gólmana Sparty se dá očekávat vyrovnaná série. "Znojmo hraje hodně houževnatě, nenechá se zlomit nepříznivým vývojem zápasu, to je na něm dost nepříjemné," varoval gólman, ale spoluhráčům věří. "Trápili jsme se dost dlouho, je čas mít zase z hokeje radost."

Reklama

Související témata: