Hlavní obsah

Vlasák: Nečekáme od Budějovic zanďoura

Dlouhou semifinálovou sérii s Českými Budějovicemi očekává útočník pražské Slavie Tomáš Vlasák. Nejproduktivnější hráč play-off věří, že slávisté v úterý vstoupí do semifinále úspěšně. "Hlavně nechceme zbytečně faulovat, abychom se nedostali pod tlak," říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jsou pro vás České Budějovice příjemnějším soupeřem, než kdybyste v semifinále narazili třeba na Spartu? Takhle to neberu. Už proti Liberci dokázaly, jak jsou nepříjemné. Bude to určitě hodně dlouhá série.

Proti Třinci se vám bodově velmi dařilo, jste zatím nejproduktivnějším hráčem play-off. Cítíte se oproti základní části líp? Mně se ani v základní části nehrálo špatně. V play-off je to ale úplně něco jiného. Stačí, aby se povedla jedna akce, a hráč jde výkonem hodně nahoru a víc si dovolí.

Třinec hrál hodně otevřený hokej, co čekáte od Budějovic? Já je viděl v pátém zápase proti Liberci a tam rozhodně nehrály nějakého zanďoura. Když mají v bráně "Edu" Turka, tak si to můžou dovolit.

Připravujete se na Turka nějak speciálně, rozebíráte si na videu třeba jeho gólmanský styl? Víte, co na něj bude platit? To ne, ono pak stejně záleží na každém hráči, jak tu konkrétní situaci dokáže vyřešit, zda je schopen se v rozhodující okamžik správně rozhodnout.

Myslíte, že je výhoda, že jste měli delší zápasovou pauzu než Budějovice? To uvidíme, každopádně v play-off síly strašně rychle ubývají, čili věříme, že jsme jich dokázali našetřit víc.

Čeho se budete chtít v semifinále vyvarovat? Byl vám čtvrtfinálový osud Liberce velkým mementem? Hlavně nechceme zbytečně faulovat, abychom se nedostali pod tlak. Ofenzívní sílu máme.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec