Hlavní obsah

Kometa poprvé zaváhala, doma nedala gól. Je to super pocit porazit ji jako první, radoval se Roman

Brno

Dosud suverénní hokejisté Komety poprvé v novém extraligovém ročníku zaváhali. Vítkovicím nevstřelili před svými fandy v řádném čase ani v prodloužení jediný gól a za bezbrankového stavu rozhodly o vítězi samostatné nájezdy, v nichž byli šťastnější hosté. Ostravané sesadili Brňany z vedoucí příčky tabulky.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Strkanice mezi brněnskými a vítkovickými hokejisty v závěru druhé třetiny.

Článek

„Je to super pocit jako první porazit Kometu. Trenéři nás přesvědčovali, že toho jsme schopni, a my jsme je vzali za slovo. Ve vyrovnaném utkání nás podržel brankář Bartošák a v nájezdech jsme byli šikovnější. Já jsem se prostě podíval, kde je v brance místo, a tam jsem vystřelil. Vyšlo to," líčil s úsměvem vítkovický útočník Ondřej Roman, autor rozhodující trefy v penaltovém rozstřelu. „Cesta domů bude veselá. Nečekaný triumf si však budeme užívat maximálně den, od úterý začneme zase tvrdě pracovat. Rozhodně nezpychneme," dušoval se.

Rovněž kouč Vítkovic Jakub Petr si výhry nesmírně cenil. „Přistoupili jsme k duelu s pokorou, protože Kometu považuju za jednoho z největších favoritů na titul. Vítězství na jejím ledě je pro nás obrovským impulsem, ale musím zároveň uznat, že nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo," tvrdil.

Se smutkem na duši opouštěl branku Komety mladý Karel Vejmelka, který v minulé sezóně vychytal Brňanům nad Vítkovicemi dvě vítězství. Proti ostravskému celku se mu dařilo i na jaře 2015 v předkole play off v pardubickém dresu.

Štencel čekal esemesku

„Teď už se asi o mně nebude říkat, že jsem na ně specialista. Nájezdy jsou pokaždé o štěstí, mně tentokrát nepřálo. Myslím, že jsme nepodali špatný výkon, ale bohužel jsme se neprosadili v koncovce," litoval Vejmelka, který zaskakuje za zraněnou jedničku Čiliaka, jenž bude Kometě chybět minimálně měsíc.

Viditelně zklamaný z porážky od nedávných spoluhráčů byl i obránce Brna Jan Štencel. „Štve mě, že se ostravským klukům nemohu jít vysmát. Teď budou naopak oni popichovat mě. Od takového Lukáše Kloka čekám esemesku každou chvíli," říkal Štencel, jenž přestoupil před sezónou do Komety právě z Vítkovic.

„Chyba byla, že jsme přistoupili na jejich snahu neustále vyvolávat nějaké šarvátky. Porážka není žádnou tragédií, musíme se z ní ovšem poučit," plánoval Štencel.

Reklama

Související témata: