Hlavní obsah

Sparta ztratila neporazitelnost. Výhra byla neskutečně vydřená, těšilo kouče Olomouce

Olomouc

Olomouc se po porážce v Karlových Varech zvedla a po nesmírně bojovném výkonu zdolala favorizovanou pražskou Spartu (3:2), která poprvé v sezóně nebodovala. O tři body se ale Hanáci, byť v 47. minutě vedli o dva góly, museli strachovat až do samého konce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Olomouce Zdeněk Venera.

Článek

„Bylo to neskutečně vydřené. O naší výhře rozhodlo hned několik faktorů. Dvě využité přesilovky, obrovská obětavost, bylo tam hodně vychytaných střel, vynikající výkon gólmana Konráda a také štěstí. Spousta ran na naší bránu šla těsně vedle, když Sparta byla v tlaku," tvrdil olomoucký kouč Zdeněk Venera.

Hektický byl především závěr zápasu. Hanáci ho mohli dohrát v početní výhodě, ale nakonec dvakrát faulovali a Spartě, která se odhodlala k power-play, tak umožnili hrát pět na tři a málem na to i doplatili. Sekundu před koncem, po vyhraném buly, pálil nebezpečně Barinka, Kohouty však jako v průběhu utkání několikrát, podržel skvělý Konrád.

„Naštěstí to dostal na střelu Barinka, který se vyměnil s Ihnačákem. Měl to přes ruku, musel se točit a já si tak mohl povyjet. V opačném případě bych to měl o moc těžší," řekl k poslední šanci Sparty slovenský gólman Hanáků.

Nadstandardní body

„Hořelo to. Něco takového se nám nesmí stávat. Měli jsme to takticky dohrát a ne se nechat dvakrát vyloučit. Na druhé straně, Sparta potvrdila, že je silná. Věděl jsem, že za stav u 3:1 po zápase není. Naštěstí jsme to ubojovali," ulevil si Venera.

Oddech si i David Ostřížek, který inkriminované buly prohrál. „Nevím, jak se to k Barinkovi dostalo. Můj soupeř na buly spadl, já to rval pod sebe a najednou to měli na střelu. Naštěstí to dobře dopadlo a máme nadstandardní body," řekl útoční, který byl i u dalšího klíčového momentu, když zvyšoval na 3:1.

„Ten gól byl asi rozhodující. Viděl jsem, že Míra Holec bude střílet. Číhal jsem na odražený puk, ale zároveň jsem věděl, že bych to nestihl. Bek by mi do střely sáhl. Čekal jsem proto, jestli to neodpálí. Dal mi to do kalhot, a jak mi to spadlo na led, bez přemýšlení jsem to napálil a bylo to tam," líčil šťastný Ostřížek.

V táboře Sparty naopak vládlo zklamání. „Nečekali jsme, že zrovna tady poprvé prohrajeme. Věděli jsme, že nás čeká obětavý, houževnatý soupeř. S bojovností a urputností domácích jsme se však nedokázali vyrovnat. Měli jsme optickou převahu, byli jsme lepší v držení kotouče, ale na to se nehraje. Je to škoda, protože minimálně nějaký bod jsme měli na dosah," mínil asistent trenéra Sparty Zdeněk Moták.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články