Hlavní obsah

Polili sudího pivem, Kometa dostala napomenutí. Sparta pyká za chybějící jmenovku

Praha

Hokejový klub Kometa Brno obdržel od Disciplinární komise ELH napomenutí za chování svých příznivců, kteří v průběhu úterního duelu 3. extraligového kola s Mladou Boleslaví (5:1) polili jednoho z hlavních rozhodčích pivem. Finanční trest ve výši 10 tisíc korun naopak dostala pražská Sparta, která pyká za chybějící jmenovku na dresu útočníka Jiřího Černocha v zápase 5. kola na ledě Olomouce.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanoušci Komety během zápasu s Mladou Boleslaví.

Článek

Neukáznění brněnští fandové polili jednoho ze sudích v průběhu druhé třetiny a zápas musel být na chvíli přerušen. Klub se však finančnímu postihu prozatím vyhnul. Disciplinárka totiž přihlédla k tomu, že šlo o první takovéto provinění Komety v této sezóně, a také ke skutečnosti, že jednání diváků nemělo v konečném důsledku vliv na průběh utkání ani na zdraví jeho účastníků.

Komise v úterý zároveň odmítla odpor mladoboleslavského centra Petra Vampoly proti pokutě, kterou dostal v minulém týdnu za nafilmovaný pád. Důvodem byl fakt, že letní posila Bruslařského klubu neuhradila poplatek 10 tisíc korun, proto komise podle disciplinárního řádu musela odpor odmítnout.

Pokutu 10 000 korun udělil ředitel extraligy Josef Řezníček pražské Spartě. Dvacetiletý forvard Pražanů Jiří Černoch nastoupil do duelu v Olomouci bez jmenovky na dresu, a protože se tak stalo již počtvrté v průběhu tohoto ročníku (bez jména na dresu mohou hráči nastoupit jen dvakrát), došlo ze strany úřadujícího vicemistra k porušení herního řádu soutěže.

Reklama