Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 5:6 PPOlomouc dotáhla třígólové manko a výhru vybojovala pět vteřin před koncem prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Svoboda 1 : 0
16. Hrnka (trestné střílení) 2 : 0
18. Johnson 3 : 0
21. Knotek 3 : 1
24. Knotek 3 : 2
24. Strapáč 3 : 3
29. Strapáč 3 : 4
32. Pulpán 4 : 4
54. Kubalík 5 : 4
54. Mikúš 5 : 5
65. Eberle 5 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce vyhráli v repríze posledního čtvrtfinále play off na ledě Plzně 6:5 po prodloužení. Západočeši sice po první třetině vedli 3:0, ale hosté dokázali ještě do poloviny utkání skóre otočit. Domácí stihli do druhé přestávky srovnat a po jedné trefě na každé straně ve třetí části dospěl zápas do prodloužení. Druhý bod v něm pro Olomouc zajistil dorážkou Jan Eberle, jenž si navíc připsal dvě asistence.

Foto: ČTK

Plzeňský brankář Matěj Machovský zasahuje.

Článek

Hosté v úvodu působili živějším dojmem, ale střelu na pravém kruhu nekrytého Eberleho dokázal v sedmé minutě zastavit gólman Machovský. Domácí se osmělili směrem dopředu až při vyloučení Jaroměřského v deváté minutě. Po Kracíkově nabídce zpoza branky ještě zblízka neuspěl Kubalík, ale v 11. minutě už za záda klečícího Konráda dorazil střelu Kadlece důrazný Svoboda. Hosté se po inkasované brance dostali pod tlak, Konrád však zastavil nebezpečné pokusy Schleisse i Kubalíka.

V 16. minutě fauloval Vyrůbalík zakončujícího Hrnku jen za cenu trestného střílení, které slovenský útočník proměnil střelou pod vyrážečku. Kohouti pak nápor rozjetých Indiánů podpořili dalším vyloučením, jež v 18. minutě potrestal s pomocí olomoucké teče Johnson trefou na 3:0. Krátce před sirénou navíc Lev trefil bombou horní tyč.

Do prostřední části však Kohouti doslova vlétli. Již po 18 vteřinách využil zblízka nabídku Holce Knotek a o necelé čtyři minuty později stejný hráč z podobné pozice přidal druhý gól. Domácí zareagovali střelou Kubky do tyče, ale černou plzeňskou čtyřminutovku dokonal ve 24. minutě po úspěšném objetí branky vyrovnáním na 3:3 Strapáč. Lépe bruslící hosté si situaci zkomplikovali před polovinou utkání nedisciplinovaností, Svoboda ale přesilovku v gólové pozici zakončil vedle.

Eberle uspěl z dorážky

Na druhé straně po přečíslení sice pálil z levé strany nekrytý Galvas nad, ve 29. minutě už však Strapáč přesnou střelou švihem z pravého kruhu strhl vedení na stranu Olomouce. Tři minuty na to se ovšem úspěšný střelec nechal vyloučit a přesilovou hru zužitkoval po přesné přihrávce Kubalíka ranou z voleje na 4:4 Pulpán. Závěr druhé třetiny přesto patřil hostům.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky nedokázali Kohouti zužitkovat téměř půlminutovou přesilovku pět na tři a domácí se ubránili i při čtyřminutovém trestu Lva. Přesto v 54. minutě strhl opět vedení na stranu hostů Mikúš, o 22 vteřin později však vyrovnal na 5:5 dorážkou Kubalík.

Konrád poté uchránil hosty od prohry při šanci Čerešňáka a zápas dospěl do prodloužení. V něm zlikvidoval Machovský nejprve únik Eberleho, ale stejný hráč zajistil hostům dorážkou pět vteřin před koncem bonusový bod.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 5:6 v prodloužení (3:0, 1:4, 1:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 11. T. Svoboda (Kratěna, Kadlec), 16. Hrnka z trest. střílení, 18. Johnson (Kratěna, Kadlec), 32. Pulpán (D. Kubalík), 54. D. Kubalík (Čerešňák, Kracík) - 21. J. Knotek (Holec), 24. J. Knotek (Laš, Holec), 24. Strapáč (Ostřížek, Eberle), 29. Strapáč (Eberle, Ostřížek), 54. J. Mikúš (Burian), 65. Eberle (Holec). Rozhodčí: T. Horák, Hribik - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:6, navíc Kubka - Matai oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 3789.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán, Kubka, Moravčík - Kratěna, Hrnka, T. Svoboda - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Yellow Horn, Koreis, Johnson - F. Suchý, Lev, Schleiss. Trenéři: Michal Straka, Čihák a Pejchar.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Matai, J. Mikúš, Burian - Fořt, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: