Hlavní obsah

Bednář: Porazili jsme Budějovice jejich zbraněmi

Zatímco úvodní zápas semifinále play-off mezi Slavií a Českými Budějovicemi se odehrával v režii Jihočechů, středeční duel ovládli v pražské Sazka Areně domácí. Vítězný gól Slavie vstřelil útočník Jaroslav Bednář. "Trenér Růžička vymyslel dobrou taktiku," ohlédl se za utkáním forvard Slavie v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Jaroslav Bednář (na archivním snímku)

Článek

Podařilo se vám srovnat stav semifinálové série, cítíte úlevu? Určitě, bylo by pro nás hodně špatné jet do Budějovic se dvěma porážkami. V prvním utkání jsme se nechali zaskočit herním projevem soupeře, ale tentokrát trenér Růžička vymyslel dobrou taktiku a náš styl už byl daleko účelnější.

Co jste změnili? Daleko lépe jsme bruslili, o to hlavně šlo, a taky jsme dohrávali osobní souboje. Celý tým zahrál aktivněji, nikdo se nebál napadat. Šli jsme na ně prostě jejich zbraněmi a dokázali je porazit. Řekl bych, že se hrálo zrcadlově ve srovnání s prvním zápasem, tentokrát jsme to ale režírovali my a ukázali jsme, že dovedeme hrát agresívně.

Prvním krokem k úspěchu byl váš gól v přesilovce, jak jste ho viděl? Sobotka, s nímž se mi hrálo moc dobře, poslal puk do jízdy, přesně jak potřebuji, a mně se povedla rychlá klička a po ní tvrdá střela přes hráče. Ani jsem nespatřil, kudy puk prolétl do sítě, ale viděl jsem, jak lidé jásali. Tím vedoucím gólem z nás trochu spadl tlak, hrálo se pak snadněji.

Turka jste překonal ještě v závěru, jenže sudí gól neuznal... Pěkně mě tím otrávil, byla to parádní akce. Nejdřív udělal gesto, že branka platí, a pak to zruší po diskusi s druhým hlavním, podle nějž nahrávající Sobotka sevřel puk. Musel jsem se tomu jen bezradně usmívat.

Proč všechny góly padají při nestejném počtu hráčů na ledě? Takový už je hokej v play-off, při hře pět na pět je těžké se prosadit. Budějovice mají mohutné obránce a dobře vykrývají prostor před brankou, ale musíme je nutit k faulům a chybám. Přesilovky sehrají klíčovou roli jistě i v dalším pokračování.

S čím pojedete k víkendovým zápasům do Budějovic? Trenér na ně určitě zase něco vymyslí, o to nemám strach. Psychicky bychom na tom měli být teď lépe než soupeř.

Reklama

Související témata: