Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 1:2Kapitán Irgl zařídil dvěma góly výhru lídra

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Burian 1 : 0
31. Irgl 1 : 1
45. Irgl 1 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté vedoucího Třince vyhráli v 7. kole extraligy na ledě Olomouce 2:1 a nepoznali přemožitele ani v sedmém utkání sezóny. Domácí sice vedli po trefě Viléma Buriana, ale dvěma góly zařídil obrat kapitán Ocelářů Zbyněk Irgl. Vyrovnal v polovině utkání a v 45. minutě rozhodl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

(Zleva) Vladimír Roth z Třince, Jan Knotek z Olomouce a brankář Třince Šimon Hrubec.

Článek

V historicky prvním extraligovém souboji otce se synem se tak radoval sedmatřicetiletý zadák Lukáš Galvas, zatímco jeho sedmnáctiletý potomek Jakub musel strávit prohru.

Od začátku hrály oba týmy ve velkém tempu, ale zároveň velmi zodpovědně, takže prvních šancí se dočkali diváci až po sedmi minutách. Ránu Jaroměřského kryl Hrubec. Na druhé straně zasáhl vyrážečkou proti střele šestnáctiletého Miloše Romana Konrád a puk se ještě otřel o tyčku.

V přesilové hře domácích při vyloučení Lukáše Galvase se málem prosadil dorážkou Houdkovy střely Eberle, rána šla ale těsně vedle. V početní převaze Ocelářů vypálil Martin Růžička, brankář Konrád však tečovanou ránu kryl.

V 18. minutě už domácí faul Třince potrestali. Jaroměřského nahození tečoval Burian a poslal Kohouty do vedení. Ukončil tak neprůstřelnost gólmana Hrubce po 163 minutách a 58 vteřinách.

Druhou třetinu začali aktivněji hosté a vybojovali si přesilovou hru, kterou nevyužili. Domácí mohli po návratu Fořta z trestné lavice zvýšit, Hrubec ale chytil jeho bekhendovou střelu i dorážku. V další přesilovce Ocelářů si Konrád poradil s tečovanou střelu Milana Doudery a Olomouc se potřetí ubránila.

V polovině utkání našel Knotek před brankou úplně volného Holce, který ale v čisté šanci trefil jen Hrubce. Ve 31. minutě bylo srovnáno. Hosté hráli přesilovku při vyloučení Jakuba Galvase a Irgl dorazil střelu Adamského. V závěru druhé třetiny Oceláři Hanáky zatlačili, ale šance Polanského a Noska zůstaly nevyužité.

Ve 45. minutě šli hosté do vedení, když zpoza branky překvapil Irgl rychlým manévrem Konráda. Třinec pak domácí celek zatlačil, další branku měl na hokejce Chmielewski, Konrád ale svůj tým zachránil. Olomouc zkusila v závěru power play, ale hosté vedení ubránili.

7. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Burian (Jaroměřský) - 31. Irgl (Adamský), 45. Irgl (Polanský, Linhart). Rozhodčí: Šír, Čech - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváků: 4391.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek, J. Galvas - Holec, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Matai, J. Mikúš, Burian - Fořt, Herman, Jergl. Trenéři: Venera a Tomajko.
Třinec: Hrubec - Roth, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, L. Doudera - Martin Růžička, Petružálek, Miloš Roman - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Kreps, Rákos - Hrňa, Marosz, Chmielewski. Trenéři: Kýhos, Mucha a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články