Hlavní obsah

Radek Duda: Uspěje ten, kdo víc vydrží

Jirka G. NovákSport.cz

V semifinále po ledě zase lítal jako blázen a srážel vše, co mu přišlo do cesty. Radek Duda se ve vypjatých zápasech play-off doslova vyžívá. V prvním utkání proti Budějovicím vyfasoval desítku, ve druhém dostal dvojnásobný trest za hákování a následné napadení. Také jeho agresivní pojetí ale tentokrát pomohlo Slavii k vítězství a Duda navíc přihrál na vítězný gól.

Foto: ARCHIV

Radek Duda

Článek

Hned na začátku druhého zápasu jste předvedl několik ostrých zákroků.Taky jsem si dal včera "tatara" (usmívá se). Tak se prostě v play-off hraje. Kdo víc vydrží, tak uspěje.

Bylo vidět, že celý tým hrál hodně důrazně. Byla to nová taktika?Poučili jsme se z toho, že Budějovice byly v úterý všude dřív. Tentokrát jsme začali mnohem líp my, byli jsme důraznější a líp bruslili. Soupeři jsme vnutili náš styl. Prohrát doma oba zápasy, to by bylo strašný.

V první třetině jste dostal dvojnásobný trest. Měl jste strach, že toho soupeř využije?Upřímně? Neměl. Prostě jsem věřil, že to kluci ubrání.

Prožil jste několik osobních soubojů, po jednom jste si něco vyříkával s Hřebejkem...Na Hřebejka jsem byl naštvanej. Je to takovej malej hajzlík, furt někde padá... Tohle mě fakt štve.

Takový Marek Posmyk,  to je asi jiná váhová kategorie...Mára je hodnej, na toho mám dobrý vzpomínky (usmívá se). U toho mi nevadí, když bude ostřejší. Někdo mě srovnat musí.

Reklama

Související témata: