Hlavní obsah

Lídr z Třince ve šlágru kola zdolal Piráty. Kohouti v nájezdech zlomili mistra, Kometa vyhrála v prodloužení

Praha
Aktualizováno

Vedoucí Třinec uhájil ve šlágru 8. kola hokejové Tipsport extraligy dosavadní letošní neporazitelnost, když deklasoval třetí Chomutov 5:1. Litvínov před vlastním publikem porazil Vítkovice 2:0 a zaznamenal premiérové tříbodové vítězství v sezóně na domácím ledě. Druhé Brno zvítězilo na ledě posledních Pardubic 4:3 po prodloužení. Hradec Králové prohrál v Plzni 3:4 v prodloužení, Karlovy Vary podlehly doma Mladé Boleslavi 2:5. Olomouc před svými fanoušky zdolala mistrovský Liberec 2:1 po samostatných nájezdech a Sparta si poradila se Zlínem 5:1.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Komety Vojtěch Němec (vlevo) slaví se spoluhráči vítězný gól na ledě Pardubic.

Článek
Fotogalerie

Třinec ani v osmém extraligovém kole nenašel přemožitele. Oceláři si ve svém hájemství poradili s Chomutovem, když o svém vítězství 5:1 rozhodli třemi zásahy v rozmezí 50. a 54. minuty. Slezané jsou v tabulce první o dva body před Brnem.

Klíčové momenty duelu mezi Litvínovem a Vítkovicemi se odehrály v polovině střetnutí. Do vedení poslal Chemiky Hübl a ve 34. minutě zvýšil na 2:0 Černý. Žlutočerní mohli svůj náskok ještě zvýraznit, nařízené trestné střílení ovšem Nejezchlebovi zlikvidoval Bartošák. Ostravané se v závěrečné části na odpověď nezmohli, z prvního čistého konta v sezóně se tak mohl těšit brankář Janus.

Lev zařídil Plzni první domácí výhru

Zápas plný zvratů viděli fanoušci v Plzni. Hostující Hradec si v první třetině vypracoval dvoubrankové vedení, jenže Indiáni výsledek v prostřední dvacetiminutovce překlopili na svoji stranu. Obrat nastartoval Kanaďan Yellow Horn, ve 34. minutě srovnal Indrák a do vedení poslal Západočechy těsně před druhou sirénou zkušený Kratěna.

Mountfield ale s prázdnou neodjel, čtyři minuty před koncem základní hrací doby nasměroval duel do prodloužení Červený. Škoda nakonec vybojovala bonusový bod a zároveň první domácí vítězství v sezóně v čase 64:01, kdy rozjásal ochozy Jakub Lev. Východočeši tak prohráli na kluzišti soupeřů i čtvrtý zápas v ročníku.

Mistr padl na Hané

Mistrovský Liberec toužil na Hané odčinit poslední domácí porážku s Třincem. Svěřenci trenéra Filipa Pešána vyšli proti Ocelářům střelecky naprázdno, v Olomouci se ale gólové radosti dočkali, když ve 23. minutě překonal Konráda z dorážky Lakatoš. Bílí Tygři drželi těsný náskok až do 57. minuty, kdy brankáře Willa rozesmutnil Mikúš. Prodloužení mohl ukončit Knotek, jenže nařízené trestné střílení neproměnil. V napínavém střetnutí tak musely vítěze určit až samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšní domácí Eberle a Strapáč, zatímco za Severočechy skóroval jen Bližňák.

Poslední Pardubice si v minulém kole pod novými trenéry připsaly první výhru v sezóně a potěšit své příznivce chtěly i proti favorizované Kometě. Dynamo v utkání dvakrát vedlo, Brňané ale pokaždé odpověděli zásluhou Haščáka. Slovenský forvard navíc v 50. minutě zkompletoval hattrick a hosté vedli 3:2. Když už to vypadalo, že si z východu Čech odvezou všechny body, uvolnil Hubáček Rolinka, ten si sám před Vejmelkou mazácky počkal a ležícího brankáře přehodil. Prodloužení však patřilo Moravanům. O vítězství rozhodl v 65. minutě Vojtěch Němec.

Sparta zdolala Berany

Boleslav kráčela v Karlových Varech za výhrou od samého začátku. Ve 27. minutě vedla už čtyřbrankovým rozdílem a na zvrat to v lázeňském městě nevypadalo. Energie ovšem v rozmezí 29. a 31. minuty snížila na 2:4 a se Středočechy mohlo být ještě hůř, kdyby domácí o chvíli později využili dvojnásobnou přesilovku. Výhru Bruslařského klubu nakonec stvrdil střelou do prázdné klece Žejdl.

Sparta se v O2 areně představila teprve podruhé. Po porážce s Třincem (3:4 po sam. nájezdech) přivítala v repríze letošního čtvrtfinále extraligového play off Zlín a soupeři nasázela pět gólů. Pražané třikrát zužitkovali početní výhodu, dvakrát se přitom trefil Miroslav Forman. Svěřenci kouče Jiřího Kalouse se díky výhře 5:1 posunuli na čtvrté místo.

Hokejová Tipsport extraliga, 8. kolo:
Třinec - Chomutov 5:1
Branky: 32. Hrabal, 38. Hrňa, 50. Adamský, 52. Dravecký, 54. M. Růžička - 46. Tomica.
Litvínov - Vítkovice 2:0
Branky: 28. V. Hübl, 34. J. Černý.
Plzeň - Hradec Králové 4:3 po prodl.
Branky: 22. Yellow Horn, 34. Indrák, 40. Kratěna, 65. Lev - 2. Kukumberg, 18. Dej, 56. Červený.
Olomouc - Liberec 2:1 po sam. nájezdech
Branky: 57. Mikúš, rozh. nájezd Strapáč - 23. Lakatoš.
Pardubice - Brno 3:4 po prodl.
Branky: 25. a 60. Rolinek, 13. Hubáček - 21., 36. a 50. M. Haščák, 65. V. Němec.
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:5
Branky: 29. Sičák, 31. Mullane - 6. Kučný, 15. Pabiška, 23. Vampola, 27. Lenc, 60. Žejdl.
Sparta - Zlín 5:1
Branky: 39. a 45. Forman, 8. Mikuš, 25. Š. Ružička, 31. Kumstát - 21. Ondráček.

Reklama