Hlavní obsah

Lví aréna mohla jásat, Ústí znovu vede

Josef PešoutSport.czPrávo

Hokejové Ústí nad Labem jásá. Poprvé jeho tým účinkuje v baráži o extraligu a ke splnění postupového cíle mu scházejí ještě dva kroky. Nesmírně cenné vítězství vydřeli Severočeši v domácí Lví aréně, která jim vytvořila výborné sportovní prostředí.

Foto: pro Sport.cz Aleš Suchánek

Hokejisté Ústí nad Labem se znovu přiblížili k postupu do extraligy.

Článek

Konkrétní obrysy výsledek dostal až ve třetí třetině, neboť v úvodní dokázal na Válův gól odpovědět vsetínský Dubec.

Pak už vzal vše do svých rukou Jiří Kuchler, hrdina, který zařídil druhý gól Ústí, a jak se později ukázalo, klíčový moment bitvy. "Puk se ke mně odrazil a jen jsem do něj plácl. Ještě jsem ho přesně netrefil, ale naštěstí zapadl za záda brankáře Hoviho, který do té doby chytal bezchybně. Jsem rád, že jsem skóroval stejně jako v úvodním zápasu ve Vsetíně," radoval se střelec.

"Zápasy nás stojí hodně sil. Ve druhé třetině jsme málo bruslili a bál jsem se, aby nás soupeř nepotrestal. Pak jsme se znovu ujali vedení, které jsme uhlídali díky skvělé obraně," líčil Kuchler, jemuž v baráži pomáhají zkušenosti, které posbíral v Kladně. "Letos jsem si zahrál v extralize při hostování z Ústí docela často a teď se mi to hodí. Mám potřebné sebevědomí a cítím, že se Vsetínem se dá hrát úplně na rovinu," vykládal útočník.

Přesto nepropadl euforii. "Vedeme jen 2:1 a musíme se koncentrovat na páteční duel. V něm půjde hostům o všechno. Čekám nervozitu až do konce. Kdybychom znovu vyhráli, bylo by moc nadějné," uzavřel tahoun ústeckého mužstva.

Reklama

Související témata: