Hlavní obsah

Trvaj nevěřil, že sparťané pojedou nájezdy stejně

Gólman Jiří Trvaj podává v play off hokejové extraligy zřejmě nejlepší výkony mezi brankáři, Znojmo se o něj ve vyřazovacích bojích pevně opírá. Ve čtvrtečním úvodním zápase semifinálové série se Spartou ale vyšlo najevo, že i on má zřejmě výraznou slabinu. V samostatných nájezdech pustil znojemský brankář tři po sobě jdoucí a navíc identické penalty.

Článek

Sparťané na něj jezdili jeden po druhém a pokaždé volili stejné zakončení: klička do bekhendu a střela nad vyrážečku. Právě kvůli tomu jejich trenéři vybrali čtyři hráče, kteří drží hokejku napravo. Trvaje podle jeho slov pokaždé jejich manévr zaskočil. "Říkal jsem si po každém, že udělají něco jiného," řekl Trvaj po zápase novinářům.

Jenže se mýlil. Sparťané plnili plán, který jim předestřel obránce Marek Černošek, bývalý Trvajův spoluhráč z Vítkovic. "Ta výhra je jeho zásluha. On vybral taktiku, za což mu děkujeme," uvedl asistent trenéra Sparty Marian Jelínek. V přípravě se proto zaměřil s hráči na to, co říkal Černošek: Trvaj má slabé místo nad vyrážečkou. Skuliny mezi betony a nad lapačkou, obvyklé Achillovy paty brankářů, dobře střeží a používá je jako pasti, do níž chytá střelce. "Taky jsme si s Markem po každém nájezdu plácli," usmíval se Jelínek.

Bodyček na modré čáře

Trvajovi do řeči nebylo. A o to méně, když se téma hovoru stočilo na penalty. "Nebudu nic říkat, třeba ještě nájezdy budou," prohlásil gólman. Sám netušil, jak v této disciplíně obstát. "Asi vyjet a dát střelci bodyček na modré čáře," nadhodil bezradně.

Kouč Miroslav Hořava se Trvaje zastal. "On je v našem týmu základ všeho. Nebýt jeho, máme už čtyři neděle po sezoně," uvedl kouč. Před měsícem skončila základní část, v níž Orli skončili pátí.

V semifinále nyní prohrávají se Spartou 0:1. Znojemští útočníci litovali zahozených šancí, jichž měli v zápase dostatek. "Navíc v prodloužení jsme měli ideální možnost, když jsme hráli přesilovku čtyři na tři," posteskl si Roman Erat. Radek Haman nenašel nic, co by jeho týmu chybělo. "Nechali jsme na ledě všechno, dobře jsme to oddřeli," podotkl.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice