Hlavní obsah

Brno - Sparta 6:2Kometa potvrdila skvělou formu a rozstřílela Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Erat 1 : 0
20. O. Němec 2 : 0
21. Nečas 3 : 0
27. Pech 3 : 1
34. Černoch 3 : 2
37. Němec 4 : 2
41. Erat 5 : 2
55. Kvapil 6 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Brna porazili v 9. kole extraligy Spartu vysoko 6:2. Kometa zdolala Spartu po třech vzájemných duelech, v nichž vůbec nebodovala. Proti svému rivalovi si před vyprodaným hledištěm (7700 diváků) připsala teprve druhou výhru z posledních sedmi bitev mezi oběma celky na brněnském ledě. Dva góly dal v dresu vítězů zkušený útočník Martin Erat, navrch přidal ještě asistenti. Ještě o bod víc za gól a tři nahrávky připsal další forvard Marek Kvapil.

Foto: David Taneček, ČTK

Brněnský útočník Marcel Haščák (vpravo) se raduje se spoluhráčem Jozefem Kováčikem z gólu - ilustrační foto.

Článek

Hráči Komety vstoupili do utkání podobně jako jejich kolegové z fotbalové Zbrojovky. I ti šli do vedení velmi brzy. V brněnské aréně běžela pátá minuta, na trestné lavici byl Ružička a domácí jej přesně za minutu dokázali vyhnat z boxu trestoměřičů. Kvapil přihrál krásně na pravý kruh, kde se zjevil Erat a propálil gólmana Pöpperleho.

Sparta mohla za pár vteřin vyrovnat. Procházka se řítil s Komárkem sám na Vejmelku, ale mladý brněnský gólman se dokázal přemístit a betony zabránil jisté brance. Kometa pak rozburácela vyprodané hlediště podruhé, leč po konzultaci s videorozhodčím nebyla branka Čermáka uznána kvůli posunutí Pöpperleho branky a možná i postavení hráče v brankovišti. V závěru prvního dějství však radost domácích mohla propuknout naplno: Ondřej Němec si sjel před bránu a prostřelil gólmana Sparty.

I do druhé části hry vstoupila Kometa jako uragán. Po 33 vteřinách našel Erat přihrávkou od zadního hrazení mladíčka Nečase, jemuž stačilo puk doklepnout za Pöpperleho záda - 3:0. Svěřenci kouče Zábranského dál tlačili svého soupeře, Pöpperleho vystrašila Kováčikova bomba. Na Vejmelku naopak mnoho střel nešlo, ale přesto se Pražané dočkali snížení. Pech se dostal k odraženému puku a před bránou ho důrazně dopravil do sítě.

Sparta ožila, působila jako pokropená živou vodou a brzy dosáhla i kontaktního gólu. V přesilovce nahodil puk před bránu Černoch a obránce Malec si jej nešťastně srazil do brány. Brněnská družina však nesložila zbraně a v závěru druhé dvacetiminutovky znovu odskočila. Kvapil svou třetí gólovou asistencí našel volného Vojtěcha Němce a ten prostřelil Pöpperleho mezi betony. Do kabin se tak šlo Kometě mnohem klidněji.

Třetí část začala pro Kometu znovu impozantně. Uběhlo jen 13 vteřin, když Ondřej Němec z pravého kruhu poslal puk do palebné pozice Eratovi a ten se střelou bez přípravy nemýlil. Pražané mohli ještě vykřesat jiskřičku naděje, když se Černoch šikovně protlačil přes dva beky, ale bekhendovým pokusem na výtečně chytajícího Vejmelku nevyzrál.

Kometa potvrdila, že má nejlepší útok v lize. Závěr nedělního mače si pohlídala a navíc Spartě přidala šestý hřebíček do pomyslné rakve. Kvapil korunoval svůj skvělý výkon v oslabení, kdy se opřel do kotouče a přes bránícího hráče jej poslal do sítě, čímž završil debakl hostů.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Erat (M. Kvapil, O. Němec), 20. O. Němec (M. Kvapil, Štencel), 21. Nečas (M. Erat), 37. V. Němec (M. Kvapil), 41. M. Erat (O. Němec), 55. M. Kvapil - 27. Pech (Nedomlel, Safin), 34. Černoch. Rozhodčí: Hribik, Čech - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Kováčik, Gulaši, Trška, Malec - M. Erat, Nečas, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, J. Káňa - Dostálek, J. Hruška, F. Dvořák. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný, Pešout a Haken.
Sparta: Pöpperle - Nedomlel, Eminger, Gernát, Hrbas, J. Mikuš, Švrček, Barinka, Kalina - Forman, Cingel, Ružička - Ihnacak, J. Hlinka, Černoch - Kumstát, Pech, Safin - Komárek, Kudrna, O. Procházka. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Třinec - Pardubice 1 : 0 10. min Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice