Hlavní obsah

Strkanice, šarvátky, provokace? To mě dostane do zápasu, liboval si Látal

Mladá Boleslav

Tabulkou vystoupali už na třetí pozici, přesto v Mladé Boleslavi superlativy šetří. Páteční výhru v Karlových Varech označil kouč Marian Jelínek za utrpěné vítězství, zbytečné nervy si Středočeši užili i proti posledním Pardubicím. Jenže to podstatné, tedy tři body Boleslavští získali, už počtvrté za sebou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Martin Látal z Mladé Boleslavi překonává z trestného střílení brankáře Pardubic Brandona Maxwella.

Článek

„Ještě to herně není ono oproti posledním dvěma sezónám,“ srovnává rychlík v boleslavské sestavě Martin Látal. „Dřív jsme hráli aktivnější hokej, ale je tu spousta nových kluků, teprve si to sedá,“ připomíná útočník letní průvan v kabině semifinalisty minulého ročníku.

Tolik změn nečekali

„Asi ne každý čekal tolik změn, ale parta se tu zase vytvořila dobrá,“ pochvaluje si. „Občas chybí víc bojovnosti, ale v úvodu sezóny má každý tým spoustu energie. Fyzický fond se ukáže později,“ je přesvědčený Látal.

Také zápas s Pardubicemi, na nichž byla krize, která je přikovala na dno tabulky, od úvodních minut znát, si Boleslav zbytečně zkomplikovala. Vždyť ve 12. minutě zvyšoval Látal na 2:0, když parádním bekhendovým blafákem proměnil trestné střílení. „Takhle to dělám často, ale po iks letech mi to vyšlo,“ usmíval se.

Těžké zápasy přijdou

V tu dobu se nezdálo, že by hosté měli síly ze zápasu udělat drama. Přesto se jim to dvě minuty před koncem kontaktním gólem povedlo a na ledě se začalo jiskřit, k čemuž průpovídkami i šťouchanci zejména se zámořskými hráči Pardubic přispěl i Látal.

„Já tohle ke své hře potřebuju a oni mají v týmu bojovníky,“ ujišťoval. „Dostanu se tím víc do zápasu, když se povede soupeře vyprovokovat, udělá třeba zbytečný faul. A po zápase si normálně podáme ruce a jde se dál,“ líčil osmadvacetiletý útočník.

Po dvou zápasech s týmy ze dna tabulky čeká Boleslav náročnější zkouška – v příštích třech kolech se utká se Spartou, Chomutovem a Třincem.

Reklama