Hlavní obsah

Kometa se prostřílela do čela. Vyráběli jsme děsivé hrubky, štve sparťana Pecha

Brno

Elitní útok hokejové Komety vyřídil Spartu a pomohl Brnu nejen k přesvědčivé výhře 6:2, ale i do čela extraligové tabulky.

Foto: David Taneček, ČTK

Útočník Komety Vojtěch Němec (vlevo) slaví se spoluhráči gól - ilustrační foto.

Článek

Marek Kvapil nejdříve rozdal tři gólové přihrávky a nakonec skóre uzavřel. Martin Erat přispěl dvěma brankami a ze hry svých zkušených hřídel vytěžil trefu i sedmnáctiletý centr Martin Nečas. „Mlaďas se snaží, zlepšuje se každým zápasem," ocenil talentovaného středního útočníka Kvapil. „Hlavně naslouchá a chce na sobě pracovat," doplnil Erat, jenž načal brankový účet bleskově využitou přesilovkou.

„Kvapilova přihrávka měla oči. Z první bych puk netrefil, ale byl čas srovnat si ho na střelu zápěstím," usmíval se Erat. Brno aktivním pojetím hry nutilo Spartu k chybám a umělo je trestat. Důležitá byla trefa třicet vteřin před koncem první části znamenající zvýšení vedení. „Vyráběli jsme děsné hrubky, propadali a hráči Komety nám jezdili do laciných přečíslení," litoval v České televizi útočník hostů Lukáš Pech.

Kometa vytěžila i ze skvělých vstupů do třetin, ve druhé i třetí se prosadila hned při prvním střídání. „Za stavu 3:0 vypukla obrovská euforie v hledišti a začali jsme se Spartou závodit, což jsme nechtěli. Soupeř se dotáhl tak na rozdíl jediné branky, ale když nás přitlačil, podržel to Vejmelka v brance," líčil asistent kouče Kamil Pokorný. „Pohodu si děláme dobrou hrou sami," tvrdil Kvapil, jenž je s bilancí 5+8 už lídrem kanadského bodování. „O moje čísla až tolik nejde. Hlavně, že šlape tým. Rozhodně ale neusínáme na vavřínech," uvažoval.

Sparta přijela bez marodících útočníků Klimka a Netíka, jehož zraněné koleno si vyžádá několik týdnů léčení. Chybél i útočník Vrána, navíc během utkání ztratila ještě obránce Švrčka, jenž ležel bezvládně po nešťastném úderu hlavou o led a mantinel. „Když ho vezli na vyšetření do nemocnice, tak byl hodně otřesený, skoro o sobě nevěděl," líčil trenér pražského celku Jiří Kalous.

Reklama

Související témata: