Hlavní obsah

Mistr padl, Tygry vychytal slovenský debutant. Paráda, rozplýval se

Dočkal se. Hokejový brankář Patrik Rybár poznal chuť Tipsport extraligy. V dresu Mountfieldu HK nastoupil proti úřadujícímu mistrovi. Dvaadvacetiletý gólman se Tygrů z Liberce nezalekl, slavil se spoluhráči výhru 3:2 po nájezdech. „Parádní pocity,“ svěřil se pro klubové stránky mountfieldhk.cz.

Foto: David Taneček, ČTK

Slovenský brankář Hradce Králové Patrik Rybár inkasuje gól ve své pemiéře v české extralize.

Článek

Slovenský brankář v probíhající sezóně odchytal sedm zápasů v první lize, držel si průměr dvou gólů na utkání. Jeho nedělní resumé skončilo na osmnácti zákrocích a dvou chycených nájezdech. „Jsem rád, že jsme vyhráli, šťastný jsem hlavně za tým, který celý zápas odmakal a byl odhodlaný. Kluci mi vzadu hodně pomohli," děkoval Rybár po utkání, které je pro každého hráče výjimečné.

WSM liga, poté Tipsport extraliga. Posun o úroveň výše. S tímto faktem nastupuje nervozita. V Litoměřicích se Rybárovi daří, má formu, ale v neděli na něj čekal úřadující mistr. "Musím říct, že moc práce jsem v zápase ani neměl. V každém případě to ale bylo náročné utkání."

Hokejovou kariéru začal ve Skalici, jako mladý zamířil do Slovanu Bratislava. Poté prošel dalšími slovenskými zastávkami. Sbíral zkušenosti v nejvyšší lize u našich sousedů, teď hraje v cizině, domovem mu je Hradec Králové, který je v nejvyšší soutěži devátý.

Brankáři Mountfield HK
JménoZápasyZákrokyObdržené góly% úspěšnost
Ondřej Kacetl71731690,75
Jaroslav Pavelka248589,58
Patrik Rybár120289,58

Ondřej Kacetl, Jaroslav Pavelka a Rybár. Tato trojice se v devíti kolech představila v brance Mountfieldu HK. Rybár obdržel v neděli dva góly. „Každá střela se dá chytit. Dva góly mi tam bohužel padly, ale díky výhře to nijak neřeším. Kdybychom prohráli, zabýval bych se tím víc."

Za nerozhodného stavu po šedesáti minutách došlo po prodloužení až na nájezdy. Stres? "Na nájezdy jsem se připravil jako obvykle, protože jsem je chytal už v první lize a naštěstí to vyšlo i s Libercem. Kluci mi pomohli tím, že proměnili oba dva pokusy, a já to měl pak jednodušší. Penalty mi vyhovují, dařily se mi už na Slovensku. Vítězství je sice super, ale důležité je formu potvrdit," dodal po debutu Rybár, který pomohl Hradci vylovit extraligové body.

Reklama