Hlavní obsah

Orly motivoval k výhře rozhovor se Sivkem

ZNOJMO

Po pátku mají všichni semifinalisté play-off hokejové extraligy jednu výhru. Znojmo se oklepalo ze čtvrteční porážky na nájezdy a v poslední části strhlo vyrovnanou bitvu se Spartu na svou stranu.Domácí tentokrát nenahlodal ani rychlý vedoucí gól Pražanů.

Článek

"V začátku jsme je přehrávali, měli jsme přidat ještě jednu branku," litoval hostující Tomáš Netík nevyužitých možností za stavu 1:0. "Přidat druhou trefu, tak jsme to mohli dotáhnout," tvrdil i Jaroslav Hlinka, který včera odehrál čtyřstý zápas v extralize.

K výkonu na hranici možností ale Znojmo vyprovokovala událost, která se neodehrála na ledě. Při přestávkovém rozhovoru pro Českou televizi prohlásil střelec první branky Pražanů Michal Sivek, že Znojmo Spartě nedá gól při hře 5 na 5.

Štefanka: Bříza je vynikající, ale ne neprůstřelný

"Může si říkat, co chce, ale my jsme dokázali, že ke vstřelení branky Břízovi přesilovku nepotřebujeme," povídal Juraj Štefanka. "Bříza je vynikající gólman, ale není neprůstřelný." Právě Štefanka se trefil v čase 18:37. "Ten gól bylo o to důležitější, že mu předcházela pár vteřin předtím moje tyčka," radoval se znojemský borec, kterého Orli získali z Vítkovic výměnou za Urama. "Kdybych dal ale gól z obou těch šancí, nemuseli jsme se tak nervovat," povídal slovenský útočník.

Sparťany zlomily góly v začátku a na konci třetin. "Na to si prostě musíme dát pozor, není možné takhle ztratit koncentraci," zlobil se Jiří Vykoukal. Před pražskými odvetami si věří oba tábory. "My jsme přijeli pro jednu výhru a s ní také domů jedeme," pokyvoval Hlinka za přizvukování Vykoukala. "Nám se ale v sezóně hrálo na Spartě velmi dobře," připomněl dvě znojemská vítězství v T-Mobile Areně asistent kouče Orlů Jan Votruba.

Reklama

Související témata: