Hlavní obsah

Pardubice - Karlovy Vary 5:3Pardubice ovládly bitvu celků ze dna tabulky, už nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Redenbach 1 : 0
13. Tomeček 1 : 1
17. Mallet 2 : 1
20. Redenbach 3 : 1
28. Hubáček 4 : 1
30. Mullane 4 : 2
36. Tomeček 4 : 3
38. Rolinek 5 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Pardubice v předehrávce 10. kola hokejové extraligy v souboji celků ze dna tabulky vyhrály nad Karlovými Vary 5:3 a už nejsou poslední. Pořadí už uzavírají Západočeši, kteří v první třetině stačili vyrovnat, ve druhé části hry pak ještě snížili na rozdíl jediné branky, Pardubičtí ovšem zase zabrali. Čtyřmi kanadskými body se na výhře Dynama podílel kanadský útočník Tyler Redenbach, dvě branky Karlových Varů vsítil forvard Vojtěch Tomeček.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Pardubický Alexandre Mallet střílí na brankáře Davida Honzíka z Karlových Varů.

Článek

V sestavě Pardubic se objevil nově příchozí obránce Filip Novák, naopak domácím chyběl střelec Petr Sýkora, kterého v první formaci nahradil při své extraligové premiéře sedmnáctiletý Martin Kaut. Karlovým Varům scházel obránce Benák.

Nově sestavený první útok Dynama se prosadil hned v první minutě, když Redenbach využil karlovarské chyby při střídání a střelou k tyči nedal Závorkovi šanci. Hosté se osmělili při úniku dvou proti jednomu, jenže Harkabus mířil jen do Štěpánka. Podobnou situaci na druhé straně nevyřešili ideálně ani Martin Kaut s Hubáčkem. Energie pak stačilo 12 vteřin přesilovky a Vojtěch Tomeček ranou mezi betony srovnal stav.

Nikoliv však na dlouho, závěr třetiny patřil Pardubicím. V 17. minutě se šikovnou tečí prosadil poprvé v extralize Mallet a 24 vteřin před sirénou doklepl kotouč do sítě znovu Redenbach. Karlovy Vary o pauze vystřídaly brankáře, ale ani Honzík nevydržel bez gólu dlouho. Faul Rachůnka potrestal ve 28. minutě střelou zblízka Hubáček a zvýšil náskok Dynama na 4:1.

Jenže Karlovy Vary se nehodlaly vzdát a přestřelka pokračovala. Za necelé dvě minuty dostala Energie k dispozici druhou přesilovku a znovu ji díky dorážce Mullaneho proměnila v gól. Další nabídnutou výhodu Karlovy Vary sice nevyužily, ale ve 36. minutě se po ráně Vojtěcha Tomečka ihned po buly dotáhly na rozdíl jediné branky. Dynamo si ale zakrátko vzalo dvoubrankové vedení zpět, když si Rolinkovu přihrávku srazil do vlastní branky obránce Jan Tomeček.

Na začátku třetí části hrála Energie dokonce ve dvojnásobné přesile, ale 26 vteřin proti třem hráčům nedokázala přetavit v důležitý gól. Tříbranková náskok následně ve vlastní početní výhodě odmítl Nahodil, který netrefil odkrytou branku. Energie se před Štěpánka vůbec nemohla protlačit a Pardubice v klidu kontrolovaly vedení.

Radost z první tříbodové výhry v sezóně Dynamu pokazilo jen zranění útočníka Tomáška, který zůstal po zákroku ležet nehybně na ledě a do kabin byl transportován na nosítkách. Všechny přítomné uklidnil alespoň mávnutím.

Předehrávka 10. kola hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Energie Karlovy Vary 5:3 (3:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Redenbach (Schaus), 17. Mallet (Leduc), 20. Redenbach (F. Novák, Schaus), 28. Hubáček (Redenbach, Rolinek), 38. Rolinek (Redenbach, Schaus) - 13. V. Tomeček (T. Rachůnek), 30. Mullane (T. Rachůnek, Sičák), 36. V. Tomeček (T. Rachůnek, Mullane). Rozhodčí: Polák, Pražák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. Diváci: 6016.
Pardubice: Štěpánek - Ščotka, Schaus, F. Novák, Bokroš, Leduc, Ovčačík - M. Kaut, Redenbach, Hubáček - Mallet, D. Tomášek, Rolinek - Rapáč, Nahodil, T. Kaut - Bárta, Klimenta, Panna. Trenéři: V. Martinec, Rohlík, Mikeska a K. Beran.
Karlovy Vary: Závorka (21. Honzík) - Dujsík, Harant, Sičák, M. Rohan, T. Dvořák, J. Tomeček - V. Tomeček, Mullane, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus - Matuš, Stloukal, Kohout - od 30. navíc Davídek. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.

Reklama

Související témata: