Hlavní obsah

Na Dopitu je v každém play-off spolehnutí

ZNOJMO

Potřebujete se prosadit v hokejovém play-off? Stačí maličkost, pořiďte si Jiřího Dopitu, který funguje jako záruka úspěchu. Šestinásobný extraligový mistr letos došel do semifinále i se Znojemskými Orly. Titul získal premiérově už před dvanácti lety, kdy byl jedním z tahounů Olomouce, čtyři mistrovské zářezy má se Vsetínem, loni mu byli vděční v Pardubicích.

Foto: archiv

Jiří Dopita

Článek

Pokračovat tam ale už nechtěl. "Svou roli jsem na východě Čech splnil. Cením si, že za mnou přišli s prodloužením smlouvy, ale nastal čas na změnu," tvrdil hráč, když se dohodl se Znojmem. A letos i na úkor svého bývalého zaměstnavatele zase pronikl do play-off.

"Je to hráč, kterého všichni respektují a uznávají. Jeho přístup při zápasech je příkladný," tvrdil expardubický trenér Vladimír Martinec, který v průběhu sezóny musel opustit post kouče úřadujícího mistra. "Neznám nikoho, kdo by byl jako Dopita, takoví hráči prostě v Česku nejsou," tvrdil Martinec o jedné z příčin pardubického propadu.

Vždy, když začnou vyřazovací boje, holohlavý centr s výškou 193 centimetrů pookřeje. V kanadském bodování základní části rekordy nikdy nelámal, ale jeho doménou jsou zlomové zápasy v play-off. Loni takhle rozhodl semifinálovou pardubickou tahanici s Libercem, letos s Vítkovicemi si v pátém utkání série pohrál s mladým Gulašim a připravil Orlům mečbol před domácím publikem.

Historická účast Znojma v semifinále však týmu nestačí. "Dělají favorita ze Sparty. My se ale nepovažujeme za outsidera. Neměli bychom být horší než pražský tým," ohrazoval se Dopita a vzpomínal na své výroky před startem sezóny. "Chtěl bych se Znojmem, co nejdál to půjde."

Jiří Dopita v play-off hokejové extraligy:
1993/94Olomoucmistr
1995/96Vsetínmistr
1996/97Vsetínmistr
1997/98Vsetínmistr
1998/99Vsetínmistr
1999/00Vsetín2. místo
2003/04Pardubice5. místo
2004/05Pardubicemistr

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín