Hlavní obsah

Musíme se vrátit k hokeji ze začátku sezóny, uvědomují si Chomutovští

Chomutov

Proměna, ze které v klubu moc velkou radost nemají. Tak se dá charakterizovat aktuální rozpoložení chomutovských hokejistů v extralize. Po šesti výhrách v řadě a nadšení domácích fanoušků přišel útlum a Piráti poznávají opačnou tvář hokeje.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinecký obránce Josef Hrabal (vlevo) a chomutovský útočník Michal Vondrka v zápase 8. kola Tipsport extraligy.

Článek

„Bohužel děláme zbytečné chyby, necháváme se vyloučit, a to nám prohrává zápasy," konstatoval rozmrzele jeden z asistentů trenéra Petr Martínek. Přitom úvod sezóny vyšel týmu znamenitě. „Ustoupili jsme od účelné hry, jakou jsme předváděli na konci přípravy a v prvních kolech extraligy. Vycházeli jsme z důsledné defenzívy, ale pak jsme začali hrát aktivně, což se nevyplácí. Chybí obětavost, houževnatost a bojovnost. Tyhle atributy se vytratily v posledních třech zápasech. V Třinci jsme sice neodehráli špatné utkání, ale výsledek 1:5 byl krutý," přemítal asistent.

Navíc Piráti přestali střílet góly, neboť i proti Olomouci se prosadili jen jednou (1:4). „Trápí nás koncovka. Nedostáváme se ani do šancí. Musíme se z toho poučit a vrátit se k hokejovému stylu, jaký je nám vlastní," uvažoval Martínek.

V prvních šesti kolech hýřil aktivitou i střeleckou produktivitou útočník Poletín, který je spíš považován za bojovného a silové hráče. „Začátek mu vyšel perfektně, ale není to jen o jednotlivcích. Každý na ledě i v kabině má svoji roli," podotkl asistent.

Klíčovou postavou při vítězném tažení byl i brankář Laco, který se ale v zápase s Olomoucí nechal vystřídat už po pěti minutách. „Na druhou stranu nesmíme zapomenout, že předtím pár zápasů vychytal. Kluci mu musí pomoci a popravdě mu pozici moc neusnadnili. Navíc s Pardubicemi tam byly dva nešťastné vlastní góly, což je nepříjemné pro psychiku," pravil Martínek.

V Chomutově se už koncentrují na páteční domácí zápas se Zlínem. Ukončí Piráti sérii tří porážek nebo ji nechtěně protáhnout o další díl? „ Samozřejmě si uvědomujeme, jak těžký duel nás čeká. Nesmíme mít hlavy dole. Určitě si to řeknou sami kluci v kabině. Věřím, že se odrazíme znovu nahoru a bude to dobré," dodal asistent.

Reklama

Související témata: