Hlavní obsah

Penaltový mág Vlasák děsí gólmany

Č. BUDĚJOVICE

Kdo má v týmu Tomáše Vlasáka, nemusí se nájezdů bát. Holohlavý útočník disponuje ve svém arzenálu několika způsoby zakončení a brankáři soupeře jsou z něj nešťastní. Naposledy rozesmutnil v sobotu Romana Turka. "On je na to hodně šikovný, umí několik variant zakončení," krčil rameny jihočeský gólman.

Článek

Pověst neomylného penaltového exekutora si Vlasák získal na reprezentačním turnaji Rosno cup před dvěma lety. V závěru duelu se Švédskem jezdili nájezdy jen dva hráči -Seveřan Samuelsson a Vlasák. První dva oba proměnili, ale zatímco Švéd se napotřetí zadrhl, český forvard dokonal penaltový hattrick.

V sobotu proměnil ,jen' dva nájezdy, ale to stačilo, aby rozpoutal vítězný ryk ve slávistické kabině. "Já už ani nevím, co vám mám říkat," smál se na novináře, když vyšel ze šatny. Naposledy svou nájezdovou alchymii popisoval po třetím čtvrtfinálovém duelu s Třincem, kdy jeho penalta rozhodla o vítězství Pražanů.

Zatímco na jihočeské střídačce se hráči při nájezdech drželi kolem ramen jako čeští reprezentanti na ZOH v Naganu, na slávistické jako by si byli jisti tím, že s Vlasákem se nájezdy prohrát nedají.

"Tak to není, nervózní jsme byli, a pořádně. Ale jeho úspěšnost je velmi vysoká, zaplaťpánbůh za něj," oddechl si slávistický asistent Jiří Kalous. "I já jsem měl tentokrát nervy, byl to hodně dlouhý a důležitý zápas," přiznal Vlasák, jenž kvůli trablům s ramenem málem ani nehrál.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín